Jaap Stam zet per direct een punt achter loopbaan

Soccernews

Jaap Stam heeft op 35-jarige leeftijd besloten per direct te stoppen met zijn carrière als profvoetballer. De oud-international van het Nederlands Elftal heeft zijn contract, dat nog doorliep tot medio 2008, ingeleverd. De ijzersterke centrale verdediger kwam dit seizoen nog niet veel in actie door aanhoudende blessures en heeft daarmee zijn plezier in het spel verloren, luidt de verklaring voor het voortijdig verlaten van Ajax. Daarnaast zou de routinier privé-problemen hebben waardoor hij zich niet meer volledig op het voetbal kan richten.

Op 20 oktober speelde Stam zijn laatste minuten voor de [i]Godenzonen[/i] in de Amsterdam ArenA. Anderhalf jaar geleden verliet [i]De Rots van Kampen[/i] AC Milan om in Nederland zijn carrière af te sluiten in Amsterdam. Door verschillende kwetsuren kan Stam, die in 1999 met Manchester United zijn grootste succes kende door de Champions League te winnen, zijn contract niet uitdienen.
[img align=left]uploads/stam, jaap [groot][/img]

De ervaren verdediger kan terugkijken op een glansrijke loopbaan in de profvoetballerij, waarin hij naast de Europa Cup 1, landstitels veroverde in Engeland en Italie. Met het Nederlands Elftal haalde Stam op de WK in 1998 en op het EK in 2000 de halve finales. Stam bij FC Zwolle in 1992. Hij vertrok na één seizoen om tot 1995 voor Cambuur Leeuwarden uit te komen. Daarna speelde hij een half seizoen voor Willem II, dat hem in de winterstop van 1996 naar PSV Eindhoven zag verhuizen.

Bij PSV groeide Stam uit tot een waardevolle verdediger, wat hem na drie jaar een toptransfer naar Manchester United opleverde. Ook in Manchester speelde hij drie seizoenen, waarna een ruzie met Alex Ferguson hem deed overstappen naar Lazio Roma. De laatste twee seizoenen voor zijn terugkeer op de Nederlandse velden speelde Stam voor AC Milan. Als international speelde hij 67 interlands, waarin hij drie doelpunten wist te maken.

Ajax zou Branislav Ivanovich op het oog hebben als opvolger voor Jaap Stam. De verdediger van Lokomotiv Moskou wordt door vele Europese (top)clubs gevolgd en zou vijftien miljoen euro moeten kosten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie