Interim-trainer Cambuur: “Dat ik hoofdtrainer wil worden is geen geheim”

Soccernews

Henk de Jong is al voor de tweede keer in zijn loopbaan actief als interim-trainer van SC Cambuur. Dit keer is hij aangesteld als tijdelijke vervanger van Dwight Lodeweges, maar als het aan hem ligt wordt hij vanaf volgend seizoen de nieuwe coach. Daarvoor moet hij eerst echter zijn diploma halen, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

“Dat diploma halen is een formaliteit. Komt goed. Voor wat de toekomst aangaat zeg ik: ‘Leven en laten leven’. Dat ik hoofdtrainer wil worden is geen geheim. Dit is een unieke club -in alle vormen- waar ik jaren zou willen werken. Maar voor zowel mezelf als de directie geldt dat we anderhalve week geleden nog helemaal niet hadden nagedacht over ‘het straks’. Dus we maken eerst dit seizoen zo goed mogelijk af en stel me deze vraag over een maand maar weer een keer’, zo vertelde De Jong in gesprek met [i]Huis aan Huis[/i].

Dit weekeinde wacht het duel met Vitesse, maar De Jong mist met Lucas Bijker, Marcel Ritzmaier en Mohamed El Makrini een aantal basisspelers. “Dat verandert niets aan onze positieve benadering. We willen altijd baas in eigen huis zijn. Ondanks dat we niet altijd wisten te winnen hebben we het ook de topclubs vreselijk moeilijk weten te maken. Tegen Vitesse willen we, zoals altijd, maar één ding: winnen. De hele voorbereiding van deze week staat in het teken van drie punten pakken. Met die insteek stappen we zaterdagavond vol vertrouwen in ons uitverkochte stadion het veld op.”

In zijn hoofd heeft De Jong zijn elftal al rond. ,,Ik heb iets gewaagds in m’n hoofd waarover ik natuurlijk niet teveel kan zeggen: Vitesse leest zeer waarschijnlijk mee. Samen met Jan Bruin en Sandor van der Heide ga ik de plannen haarfijn uitwerken.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie