‘Ik ben ook wel een beetje geschrokken’

Foto: ‘Ik ben ook wel een beetje geschrokken’

Jong Oranje wist afgelopen weekend niet te winnen van een bijzonder matig Jong Bulgarije. Daardoor móét er vanavond gewonnen worden van de generatiegenoten uit Zwitserland, anders wordt plaatsing voor het jeugd-EK nog een hele klus.

In Sofia mocht Jong Oranje zijn doelman Kjell Scherpen nog bedanken dat er niet verloren werd. “Hij heeft ons gered”, erkent linksback Mitchel Bakker in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ben ook wel een beetje geschrokken van die wedstrijd. Het moet tegen Zwitserland veel beter. Dat is duidelijk.”

De 4-2-2-2 van Erwin van de Looi werkte voor geen meter in Bulgarije, toch blijft Bakker overtuigd van de speelwijze. “Het is geen thema. Ik heb er ook niemand over gehoord. Weinigen spelen in dit systeem bij hun club. Of 4-3-3 dan niet makkelijker was geweest? Dat had gekund, maar volgens mij maakt het niet veel uit. We hebben genoeg kwaliteit rondlopen. 4-2-2-2, 4-3-3 of 4-2-3-1. Het moet met deze spelers tegen Zwitserland lukken”, denkt Bakker.

Leverkusen

Bakker speelt sinds afgelopen zomer voor Bayer Leverkusen, waarmee hij om een Champions League-ticket strijdt in de Bundesliga. “We staan derde en willen in de top drie eindigen. Hopelijk lukt dat, zodat deze club weer de CL in gaat. Het mooie is dat we een heel jonge groep hebben waarmee we goed voetballen in een sterke competitie. We doen ook bijna alles samen. Alles is top geregeld en het is echt een warme club. Nee, ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze keuze.”

Wint Jong Oranje van Zwitserland vanavond? Waag een gokje bij bet365!

Gaat Jong Oranje winnen vanavond?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
23+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie