Ierland wil Oranje-feestje ‘verpesten’

Foto: Ierland wil Oranje-feestje ‘verpesten’

Ierland speelt zaterdagavond nergens meer om in Amsterdam, maar heeft wel de intentie om vol voor de winst te gaan. Daarmee hopen de Ieren het feestje van Nederland te kunnen dwarsbomen, dat zich zaterdagavond bij winst kan plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland.

Ierland gaat voor positieve afsluiter

Ierland beleeft een teleurstellende EK-kwalificatiereeks en raakte al snel uit beeld voor een EK-ticket. Met zes punten uit zeven wedstrijden bezetten de Ieren de vierde plaats in de groep van Oranje. Daarmee bedraagt de achterstand eveneens zes punten op Griekenland en Nederland. De Ieren willen de poulefase echter wel graag goed afsluiten, zo vertelde Alan Browne vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje.

“Natuurlijk komen we hier om te winnen”, was Brown stellig. “Ik denk dat de spelers door hebben dat ze met wat meer vrijheid kunnen spelen. Wij hebben niks te verliezen, wat eigenlijk ook wel teleurstellend is om in deze fase te kunnen zeggen. Maar dat is wel hoe het is.”

Feestje Oranje verpesten

De middenvelder van Preston North End heeft verder niks tegen Oranje, maar hoopt de Nederlanders wel dwars te kunnen zitten. “We willen graag winnen en hun feestje verpesten, maar het gaat er niet om dat het Nederland is. We zijn professionals en willen elke wedstrijd winnen. Zeker op het hoogste niveau tegen een van de beste teams van de wereld. Het zou veel voor ons betekenen als het lukt.”

De Ierse bondscoach Stephen Kenny voorziet een zware opgave voor zijn ploeg. “Het is een enorm karwei voor ons om tegen Nederland te spelen op een avond waarop ze zich kunnen kwalificeren voor het EK. We moeten er wel vol voor gaan en er positief ingaan.”

Zie jij de Ieren winnen van Nederland?

  • Ja
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie