“Hij was de eerste ‘kut-Marokkaan’ van Nederland”

Foto: “Hij was de eerste ‘kut-Marokkaan’ van Nederland”

Deze week kwam er in het nieuws dat de gewonde man na een schietpartij in Amsterdam de voormalig voetballer Yassine Abdellaoui was. Hij speelde voor onder meer Willem II, NAC Breda en De Graafschap.

“Iedere voetballiefhebber zal toch potverdorie wel zal weten wie Abdellaoui is? Hij was de eerste kut-Marokkaan van Nederland nota bene, althans: lang voordat de term bestond, werd Yassine uit Den Bosch al voor kut-Marokkaan uitgemaakt (door Jan Wouters van PSV)”, schrijft columnist Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad.

De journalist noemt hem een ‘weergaloze linksbuiten’. “Bovenal was hij een rebel, eentje die plat Brabants praatte, en die rookte, feestte en zoop dat het een aard had. Abdellaoui was Theo Janssen, Andy van der Meyde, Prins Carnaval, George Best en de kroonprins van Marokko in één persoon.”

“Zijn leven leest al als een schelmenroman met donkere, tragische randjes. Na zijn gevangenistijd woonde Abdellaoui overal en nergens, van ­Parijs tot Agadir. Hij richtte bedrijfjes op, ging in hongerstaking tegen het OM, begon en kapte als jeugdtrainer bij Willem II, verloor zijn huis, woonde bij zijn moeder, verdween van de radar. Totdat hij woensdagavond schreeuwend van de pijn aan de George Sliekerkade in Amsterdam lag, geraakt in een been. Twee mannen vluchtten de nacht in, richting het winkelcentrum verderop, als in een uitzending van Opsporing Verzocht. Wat de aanleiding ook is: te hopen valt dat Abdellaoui, onvergetelijke voetballer, weer opstaat”, aldus Mossou tot slot in het AD.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie