‘Gutiérrez verrast met markante terugkeer’

Foto: ‘Gutiérrez verrast met markante terugkeer’

PSV neemt mogelijk binnen een afzienbare tijd afscheid van Erick Gutiérrez. Het management van de speler is volgens Voetbal International in onderhandeling met een Mexicaanse club.

Gutiérrez bij PSV

De Eindhovenaren namen Gutiérrez in de zomer van 2018 voor een bedrag van 6 miljoen euro over van CF Puchuca. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de middenvelder slaagde er nooit in om veel indruk achter te laten. Bij PSV kwam hij sinds zijn komst tot een kleine 150 officiële duels in het eerste team.

Desondanks tekende hij in de zomer van 2022 een nieuw contract in Eindhoven, al zat daar naar verluidt een speciale clausule in. Deze stelt hem in de gelegenheid om PSV voor enkele miljoenen euro’s vaarwel te zeggen. Daar maakt Gutiérrez, die graag uit Nederland wil vertrekken, mogelijk snel gebruik van.

Terugkeer naar Mexico

Waar eerder berichten klonken dat Gutiérrez de voorkeur zou hebben voor een nieuw Europees avontuur, lijken de kaarten toch anders geschud te zijn. De Mexicaan kan namelijk terugkeren naar zijn thuisland, waar Chivas Guadalajara serieuze interesse heeft. De vereniging is zelfs met zijn zaakwaarnemer in gesprek over de mogelijkheden.

Het zou betekenen dat Gutiérrez na 5 seizoenen weer zou terugkeren in de Mexicaanse competitie. De voetballer kreeg het met PSV voor elkaar om tweemaal de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in de wacht te slepen. Eerder won hij in Mexico de CONCACAF Champions League en de Mexicaanse landstitel.

Maakt Gutiérrez een verstandig besluit?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie