Geen coronastop in Premier League: ‘De competitie gaat door’

Foto: Geen coronastop in Premier League: ‘De competitie gaat door’

Het coronavirus wint weer aan kracht in het Verenigd Koninkrijk en ook de Premier League is daar de dupe van. Volgens De Telegraaf is het alleszins mogelijk dat de Engelse competitie binnenkort twee weken stilgelegd wordt… 

De krant onthult op woensdagochtend: “De Premier League overweegt een coronastop van twee weken. Reden voor de onderbreking is volgens de The Telegraph het groeiende aantal besmettingen van spelers en stafleden van clubs in de hoogste Engelse voetbalklasse. Volgens de Engelse krant overleggen de directieleden van de clubs uit de Premier League informeel over een coronastop van twee weken. De Premier League maakte dinsdag bekend dat tijdens de laatste testronde een recordaantal van 18 spelers en stafleden positief is getest.” 

Men gaat verder: “Het duel tussen Everton en Manchester City werd maandag afgelast vanwege veel besmettingen bij City. Sheffield United meldde dinsdag vlak voor het duel met Burnley dat meerdere spelers zijn besmet. Trainer Ralph Hasenhüttl van Southampton zat dinsdag niet op de bank toen zijn team tegen West Ham United speelde. Hij zit thuis in quarantaine omdat een familielid besmet bleek.”

Update 22.30u

De Premier League gaat geen coronastop houden. Dat heldere state ment heeft de competitieleiding woensdagavond naar buiten gebracht. Dit ondanks het oplopende aantal besmettingen in de selectie. Woensdag kon Tottenham Hotspur – Fulham niet doorgaan, terwijl op maandag de kraker tussen Everton en Manchester City werd afgeblazen. 

‘De competitie gaat door. We hebben vertrouwen in de protocollen en we hebben er dus ook vertrouwen in dat de wedstrijden gespeeld kunnen worden zoals ze geprogrammeerd zijn. Deze protocollen genieten de volledige steun van de overheid. De gezondheid van de spelers en stafleden heeft onze prioriteit en we steunen de clubs bij het implementeren van de regels en protocollen’, zo stelt de Premier League in een kort statement.

Snap jij deze beslissing?

  • Ja
  • Nee
20+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie