‘Eredivisie voorlopig nog niet verlost van kunstgras’

Foto: ‘Eredivisie voorlopig nog niet verlost van kunstgras’

In 2003 voorspelde Heracles Almelo dat iedere club binnen tien jaar op kunstgras zou spelen. Inmiddels zijn we zeventien jaar verder en blijkt die voorspelling onjuist, maar af van kunstgras is de Eredivisie niet.

ADO Den Haag is inmiddels begonnen met het aanleggen van natuurgras in het eigen stadion. Het voorbije seizoen speelden ook Heracles Almelo, PEC Zwolle, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en FC Emmen op zo’n ondergrond. In Zwolle en Rotterdam is de intentie uitgesproken om het voorbeeld van ADO te volgen, maar er dreigt slecht nieuws voor de romantici in Nederland.

Het Algemeen Dagblad bericht: “Uit een rondgang van deze site blijkt dat het weleens bij ADO Den Haag kan blijven. Al stapt PEC Zwolle liever vandaag dan morgen over. De club is daar ook over in gesprek met de gemeente, maar clubvoorzitter Adriaan Visser beseft dat er midden in de coronacrisis andere belangen zijn dan een nieuw voetbalveld.”

Sparta en VVV blijven het kunstgras voorlopig trouw. In Venlo zijn die middelen niet toereikend, waar Sparta komend seizoen nog niet op groen licht rekent. FC Emmen heeft nog geen beslissing genomen, maar gezien de relatief jonge kunstgrasmat lijkt overstappen nog geen optie. Heracles, trendsetter op dit gebied, ziet dit ‘nog als iets voor de toekomst’. “Zoals een Eredivisie zonder kunstgras voorlopig ook nog toekomstmuziek is”, aldus het AD.

Is de Eredivisie er binnen vijf jaar van af?

  • Ja
  • Nee
465+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie