‘EK was een grote teleurstelling’

Foto: ‘EK was een grote teleurstelling’

Het Nederlands elftal speelde drie aardige groepswedstrijden op het Europees kampioenschap, maar in de knock-outfase ging het meteen mis tegen Tsjechië. Matthijs de Ligt kreeg een rode kaart en het werd 2-0 voor de tegenstander…

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

“Een grote teleurstelling”, reageert Stefan de Vrij in een uitgebreid (dubbel)interview in het Algemeen Dagblad. “Met de kwaliteiten die wij hebben, hadden we van Tsjechië moeten winnen.” Zijn Internazionale- én Oranje-teamgenoot Denzel Dumfries vult aan: “De uitschakeling was toch onverwacht. De groepsfase hebben we gedaan wat we moesten doen. Maar daar in Budapest ging er veel mis.” Tot een diepgravende analyse komt het niet: “Dat hebben jullie toch al gedaan?” De media gingen behoorlijk los op de internationals en vooral bondscoach Frank de Boer. “Maar de sfeer in de groep is echt nooit slecht geweest”, aldus De Vrij.

De beide verdedigers blikken veel liever vooruit op het WK 2022, dat midden in het aankomende seizoen valt: “Nog nooit gebeurd. Alleen bij de Afrika Cup. Maar als je in een ritme zit, gaat dat volgens mij prima. In 2014 bij het WK in Brazilië voelde ik zelden vermoeidheid, maar toen het afgelopen was, kwam dat pas naar boven.” Dumfries voegt daaraan toe: “We zitten, als het goed is, met Inter dan in een strak schema met wedstrijden. Ik denk dat je dan gewoon kan doortrekken. Gewoon doorgaan.”

Van Gaal

De Vrij maakte Louis van Gaal in 2014 al mee bij Oranje… is hij nog hetzelfde? “Dat vind ik wel. Hij zegt wat hij denkt, maakt geen onderscheid. Ook bij persconferenties. Dat is mooi om te zien. Als je naast hem zit tijdens een persconferentie van Oranje, mag je blij zijn als je zelf één of twee vragen krijgt, hahaha.” Voor Dumfries is de samenwerking nieuw: “Ik vind Van Gaal open, eerlijk en geïnteresseerd. Ik had al snel een mooi gesprek met hem. Ik zat eerst niet bij de voorselectie, want ik speelde nog niet vanwege die transfer. Maar na Noorwegen-uit ben ik gaan spelen. Ik denk wel dat we tot iets in staat zijn op het WK. Het elftal groeit. Ik wil er straks niet bij zijn, ik moet erbij zijn.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verwacht jij veel van het WK?

  • Ik wel
  • Ik niet
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie