Drie punten FC Volendam door goals in extremis

Foto: Drie punten FC Volendam door goals in extremis

FC Volendam heeft op zaterdagavond voor eigen publiek in het Kras Stadion van FC Emmen weten te winnen. De mannen van oefenmeester Wim Jonk waren met 3-1 te sterk voor hun ‘mededegradatiekandidaat’. Een doelpunt vlak voor tijd van Bilal Ould-Chikh maakte het verschil in het vissersdorp, waarna Daryl van Mieghem het afmaakte in de tweede minuut van de blessuretijd.

Volendam en Emmen gingen behoorlijk voortvarend van start en maakten er een aantrekkelijke ontmoeting van in het Kras Stadion. In de eerste vijf minuten zorgde de thuisploeg twee keer voor dreiging: Van Mieghem en Henk Veerman vonden allebei doelverdediger Mickey van der Hart op hun weg. En daarna waren het de gasten die het heft in handen namen, onder aanvoering van Mark Diemers, die ploeggenoot na ploeggenoot wist te vinden met vernuftige passjes.

De spelmaker kwam echter niet tot scoren, omdat keeper Filip Stankovic goed op stond te leggen. En uit de rebound was het Jeremy Antonisse die miste… Daarna raakte Diemers ook nog eens de paal, al was het de vraag of zijn inzet een schot of toch een voorzet was.

Curieus eigen doelpunt

In de tweede helft werd het al snel 0-1 voor Emmen door een curieus eigen doelpunt van de Volendam-goalie. Na een misverstand tussen Xavier Mbuyamba en de keeper kopte Ole Romeny op doel. Zijn poging raakte het aluminium, maar de bal viel tóch nog in de goal… via Stankovic.

Halverwege het tweede bedrijf werd het echter 1-1 via Benaissa Benamar en in de slotfase was het alsnog Volendam dat de wedstrijd naar zich toe trok. Ould-Chikh profiteerde van ‘Comedy Capers’ in de verdediging van Emmen en zette zijn ploeg op voorsprong, waarna Van Mieghem aan alle onzekerheid een einde maakte.

Scoreverloop: 0-1 (46′) F. Stankovic (eigen doelpunt), 1-1 (67′) B. Benamar, 2-1 (87′) B. Ould-Chikh, 3-1 (90′) D. van Mieghem

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie