‘Doelmandiscussie Ajax barst los’

Foto: ‘Doelmandiscussie Ajax barst los’

Jay Gorter had zich een fijner debuut voor Ajax kunnen wensen. De doelman ging twee keer in de fout tegen PSV en moest daarnaast nóg drie keer vissen. Volgens trainer Alfred Schreuder is dat geen reden om conclusies te trekken, al zal de discussie wel losbarsten. 

Na het vertrek van André Onana zijn er nog drie doelmannen voor het eerste over: Jay Gorter, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. Op dit moment lijkt dat ook de pikorde voor Schreuder. De Ajax-trainer gaf in de voorbereiding veel minuten aan Gorter, die zijn sterke oefenduels niet kon bestempelen met een glansrijk debuut. 

Ajax 

Volgens Schreuder is het echter nog te vroeg om te concluderen dat Gorter géén eerste doelman wordt. “Het is ook te kort door de bocht om nu al te zeggen dat Remko Pasveer volgende week onze eerste competitiewedstrijd keept. Het lag niet alleen aan Jay dat we hebben verloren”, stelde de trainer na afloop van de verloren Johan Cruijff Schaal-finale. 

Schreuder wijst in De Telegraaf op het grotere geheel: “We hebben ook slecht verdedigd. We begonnen heel goed en kwamen op 1-0. Daarna verzuimden we een tweede doelpunt te maken. En vervolgens gaven we drie doelpunten zomaar weg.”

Jay Gorter

De doelman kreeg ook steun van onder andere Steven Bergwijn, die debuteerde met een doelpunt bij Ajax. “We zijn na de wedstrijd met z’n allen naar hem toe gegaan”  zei Bergwijn. “Fouten horen bij voetbal. Het is niet zijn schuld dat we hebben verloren.”

Wie bij de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard onder de lat staat bij Ajax, daar lijkt het laatste woord nog niet over gesproken te zijn. Gorter beoordelen op één wedstrijd tegen de andere titelfavoriet is natuurlijk lastig, al heeft Pasveer bewezen dat de ervaren doelman voor defensieve stabiliteit zorgt. Dat laatste was tegen PSV een groot probleem voor de Amsterdammers. 

Een nieuwe doelman aantrekken in de laatste weken van de transfermarkt lijkt, los van ernstige blessures of bliksemtransfers in het keepersgilde een utopie. 

Wie wordt eerste doelman van Ajax?

  • Remko Pasveer
  • Jay Gorter
  • Maarten Stekelenburg
453+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie