Derksen laakt Cambuur: “Zo bestrijd je Ajax”

Foto: Derksen laakt Cambuur: “Zo bestrijd je Ajax”

Go Ahead Eagles stuntte zondagmiddag door met 0-0 gelijk te spelen bij Ajax. Johan Derksen vindt dat de formatie van trainer Kees van Wonderen het perfecte voorbeeld is voor andere Eredivisie-teams.

In Veronica Inside sprak Derksen lovende woorden over de promovendus uit Deventer. “Ik heb genoten van Ajax – Go Ahead Eagles”, aldus de voetbalanalist. “Ik moest steeds denken aan die trainer van SC Cambuur (Henk de Jong, red.). Zo bestrijd je Ajax. Niet naïef mee gaan voetballen, want dan word je aan alle kanten afgetroefd. Kees van Wonderen had hier en daar wat geluk, maar het is de enige manier om Ajax dwars te zitten.”

Derksen vindt dat kleinere teams helemaal niet in staat zijn om het Ajax echt moeilijk te maken zonder ultra-defensieve aanpak. “Je gaat toch niet naar Ajax toe om lekker te voetballen? Ook Ajax heeft er moeite mee om de boel in een hele kleine ruimte los te spelen”, zo weet de voetbalanalist.

Lastig

Oud-international Wim Kieft heeft de indruk dat Ajax na de remises tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles (allebei 0-0) nog vaker puntenverlies gaat lijden. Hij voorziet in ieder geval problemen voor de ploeg van Erik ten Hag. “Ajax krijgt nu RKC- en Sparta-uit. Die gaan het ook zo doen. Dan moet je hem maar maken, anders heb je een hele lastige middag.”

Ajax is nog wel altijd koploper van de Eredivisie. PSV heeft echter alleen nog een slechter doelsaldo, waar Feyenoord qua verliespunten zelfs beter draait.

Wint Ajax de CL? Win 2100 euro met 100 euro inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie