‘Cody Gakpo-drama’ in Liverpool

Foto: ‘Cody Gakpo-drama’ in Liverpool

Cody Gakpo transfereerde in de winterwindow van het seizoen 2022-2023 van PSV naar Liverpool voor 42 miljoen euro, maar we schrijven nu een dik jaar later en de aanvaller heeft nog altijd geen vaste basisplek veroverd bij The Reds. Dat is natuurlijk ietwat tegenvallend, óók met het oog op het aankomende Europees kampioenschap.

Kwijnt Cody Gakpo weg bij Liverpool?

In zijn column in De Telegraaf heeft Valentijn Driessen het eerst over de (vermoedelijke) blessure van Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), waarna hij zich op de voormalige PSV-sterspeler richt: “Een tweede tegenvaller voor de bondscoach is dat Gakpo na bijna vijftien maanden nog steeds geen onbetwiste basisspeler is op het niveau van Liverpool. Terwijl Koeman zo dringend behoefte heeft aan een aanvalsleider voor EURO 2024 in Duitsland die wekelijks op Europees topniveau acteert.”

“Laatst nam Jürgen Klopp hem opzichtig in bescherming. Omdat hij Gakpo niet altijd op zijn favoriete positie laat spelen, maakt hij een minder seizoen door, stak Klopp de hand in eigen boezem”, vervolgt de journalist. “Echter, als je wekelijks uitblinkt en beslissend bent is er geen trainer die met je gaat schuiven. Zelfs Klopp niet.”

Jürgen Klopp

De Duitse trainer van The Reds, die Anfield Road aan het einde van het seizoen achter zich laat, lijkt moeite te hebben om een positie voor Gakpo te vinden. Een paar weken geleden zei hij bijvoorbeeld: “Kan Cody voor ons op het middenveld spelen? Ja, dat kan hij. Is het nu zijn positie? Ik zou zeggen van niet. Aanvallend kan hij die rol zeker aan, maar verdedigend moet hij dingen doen die hij niet gewend was. Dat kostte hem een beetje vertrouwen.”

“Als het niet nodig is, zullen we hem niet op het middenveld gebruiken”, beloofde Klopp. “We weten allemaal hoe goed hij is. Van Cody gaat altijd dreiging uit: in de lucht en over de grond. Hij heeft een goede dribbel, kan een bal vasthouden en heeft een neusje voor de juiste plaats. Het zijn kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken.” Sindsdien zit de Oranje-international echter vooral… op de bank.

Van 60 naar 50

Dit betekent meteen óók dat de marktwaarde van Gakpo daalt. Na het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar werd die namelijk bepaald op zestig miljoen euro, maar inmiddels is daar tien miljoen euro afgeknibbeld. Zou er een nieuwe transfer in het vat zitten voor de multifunctionele aanvaller?

Vind jij dit jammer?

  • Ik wel
  • Ik niet
6049+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie