Castagne ontsnapte aan dramatisch einde carrière op EK

Foto: Castagne ontsnapte aan dramatisch einde carrière op EK

De Rode Duivels uit ons buurland België zullen donderdag tegen Denemarken sowieso niet met hetzelfde basiselftal als in de openingsmatch tegen Rusland. Los van eventuele tactische wijzigingen die Roberto Martinez zou willen doorvoeren, zal de bondscoach het sowieso al zonder Timothy Castagne moeten stellen. Het toernooi van de rechtsachter zit erop nadat hij tegen Rusland een zware gezichtsblessure opliep.

Intussen ging Castagne al onder het mes en daarbij is gebleken dat het voor de 25-jarige nog veel erger had kunnen aflopen. Volgens La Dernière Heure verklaarde de dokter immers dat als de oogkas van Castagne drie centimeter hoger gebroken was, zijn carrière voorbij geweest zou zijn. In dat geval had hij bovendien ook neurologische schade kunnen oplopen.

Na een operatie van maar liefst zes uur komt Castagne er dus nog relatief goed vanaf. Hij moet de komende dagen wel nog licht en schermen mijden en de verwachting is dat hij daarna nog een kleine twee maanden zal moeten revalideren. Bij Leicester hopen ze dat op Castagne zullen kunnen rekenen bij de start van het nieuwe seizoen in de Premier League.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie