Buitenlandse media zien ‘Koning van De Kuip’ schitteren

Foto: Buitenlandse media zien ‘Koning van De Kuip’ schitteren

In een waar spektakelstuk won Feyenoord donderdagavond van Olympique Marseille in de eerste halve finale van de Conference League. Buitenlandse media zijn vooral lyrisch over Cyriel Dessers, die gebombardeerd wordt tot de koning van De Kuip.

Het Belgische Nieuwsblad is lyrisch over de Belgische goalgetter. “Dessers hielp Feyenoord met zijn negende en tiende treffer van het toernooi op weg naar de finale van de Conference League. Langer dan achttien minuten had hij niet nodig om de netten een eerste keer te doen trillen. Luis Sinistera – heerlijke voetballer is dat – stuurde onze landgenoot met een heerlijk subtiel passje alleen op Marseille-keeper Mandanda af. Een koud kunstje voor Dessers. Enkele plaatsen van ons verwijderd veerde zijn leermeester Robin van Persie recht. En het publiek met hem. Dessers naar de cornervlag. De Kuip in extase.”

Eigen song Dessers

Het Belgisch medium stipt aan dat de spits zelfs al zijn eigen song heeft. “Na nog geen seizoen voetballen heeft Dessers in de Kuip zelfs al een eigen song. Die gaat zo: ‘Juichen bij de cornervlag, de vakken zitten vol. De Kuip is in extase, want Dessers scoort een goal. Dessers scoort een goa-aaal. CY-RIEL DESSERS! Het Nieuwsblad bestempelde de spits dan ook als koning van De Kuip. “Negen seconden na rust zat onze landgenoot goed tussen een te korte terugspeelbal. Dessers omspeelde Marseille-doelman Mandanda slim en werkte zijn tweede van de avond binnen. De snelste goal na rust in een Europese wedstrijd sinds 2009. Ditmaal koos Dessers een andere cornervlag uit. De Kuip zong weer hetzelfde liedje: CY-RIEL DESSERS. Tien minuten voor tijd mocht de Koning van de Kuip naar de kant. Een staande ovatie was zijn deel.”

Ook het Franse L ‘Equipe stak de loftrompet over Dessers, al plaatste de krant ook een kanttekening bij het slechte verdedigen van Marseille. “l’OM wist voor wie ze op hun hoede moesten zijn in aanloop naar de halve finale, maar de waarschuwingen waren aan dovemansoren gericht. De twee beste aanvallers van Feyenoord smulden van de ruimte die de Marseille-defensie wijd open liet. Dessers was de perfecte afmaker en Sinisterra, die zelf ook een doelpunt meepikte, was een formidabele aangever.”

TIP: Wint Feyenoord ook de returnwedstrijd? Win 2.95 keer je inleg bij Circus!

Was Cyriel Dessers de beste man aan de kant van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie