‘Bliksemtransfer Georges Mikautadze’

Foto: ‘Bliksemtransfer Georges Mikautadze’

Bij Ajax schopte Georges Mikautadze geen deuk in een pakje boter (al kreeg hij ook wel bijzonder weinig serieuze kansen), maar bij FC Metz timmert de Georgische spits wederom stevig aan de weg. Tegen RC Lens was hij verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie van zijn tijdelijke werkgever, en in Frankrijk verwacht men een snelle nieuwe transfer.

‘Ajax-blunder met Georges Mikautadze’

Het toonaangevende dagblad L’Équipe noemt Mikautadze namelijk ‘geweldig’ én ‘onhoudbaar’. Le Parisien analyseert zijn prestatie tegen Lens: “Hij ging eind augustus naar Ajax en kon nooit aarden bij de Amsterdamse club. Halverwege dit seizoen keerde hij op huurbasis terug bij Metz, waar hij nu genoeg vertrouwen opbouwt in aanloop naar de eerste EK-deelname ooit van Georgië.”

Volgens Le Figaro is Mikautadze zelfs een ‘koning’: “Sinds zijn terugkeer heeft hij evenveel gescoord als alle andere spelers van Metz bij elkaar. Door zijn gebrek aan speeltijd had Mikautadze wat opstarttijd nodig, maar zijn niveau komt langzaam weer terug. Tegen Lens waren alle balcontacten van Mikautadze succesvol. Mister George is vastberaden om Metz uit de problemen te helpen, wat een lust voor het oog is.”

Eurosport blijft op de vlakte: “Mikautadze, die goed was voor twee goals, presteerde zeer goed in het Saint-Symphorien-stadion (het stadion van Metz, red.). Daardoor kan Metz vasthouden aan haar missie: handhaven in de Ligue 1.”

Heeft Ajax Prime Video?

Mikautadze, die in de afgelopen zomer voor zestien miljoen euro naar de Johan Cruijff ArenA kwam, lijkt geen toekomst te hebben in Amsterdam. Na de wedstrijd tegen Lens kreeg hij de vraag of hij zelfs maar íéts heeft gehoord van Ajax, waarop hij antwoordde: “Nee, nee. Echt waar.” Journalist Samuel Ollivier reageerde: “Dan hoop ik dat ze Prime Video hebben.” Mikautadze: “Dat hoop ik ook voor hen.” Een comeback lijkt dus out of the question.

Is hij goed genoeg voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
2725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie