Bizar: ‘Wissel dreigt in WK-groep Nederland’

Foto: Bizar: ‘Wissel dreigt in WK-groep Nederland’

Er dreigt een bizarre wending in aanloop naar het WK 2022 in Qatar. Ecuador, één van de drie tegenstanders van het Nederlands elftal, dreigt te worden uitgesloten voor de eindronde in november/december.

Marca heeft vernomen dat Byron Castillo verantwoordelijk is voor het mogelijke drama voor Ecuador. De desbetreffende voetballer speelde in acht kwalificatiewedstrijden mee, maar zou met valse papieren hebben gespeeld. Volgens Sebastián Bejarano is hij afkomstig uit Colombia en dus niet uit Ecuador…

In 2017 was de nationaliteit van Castillo ook al voer voor discussie. Paraguay trok destijds aan de bel over diens documenten, maar nu zou er daadwerkelijk bewijs zijn voor het knoeien met de papieren. Mocht dit kloppen, dan dreigt er een straf voor Ecuador en dat kan zelfs leiden tot uitsluiting voor het WK 2022.

Andere lezing

De voorzitter van de Ecuadoriaanse voetbalbond zegt overigens ‘niet op de hoogte’ te zijn van een nieuw proces. Ook sportrechtadvocaat Celso Vásconez claimt dat de Zuid-Amerikanen niet hoeven te vrezen voor een sanctie. “In 2021 werd bevestigd dat Byron in Ecuador is geboren. Dat onderzoek werd niet gedaan door de voetbalbond, maar door de burgerlijke stand van het land.”

Ecuador plaatste zich als nummer vier van Zuid-Amerika voor het WK. Zij werden voor de groepsfase gekoppeld aan gastland Qatar, Nederland en Senegal.

TIP: Opent Oranje met een zege op Senegal? Win 1.74 keer je inzet!

Gaat dat gebeuren?

  • Ja
  • Nee
1318+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie