Bizar basisdebuut voor AZ-talent met goal én de nul

Foto: Bizar basisdebuut voor AZ-talent met goal én de nul

Tom Kerssens zal zijn basisdebuut voor Jong AZ nooit vergeten. De 19-jarige middenvelder maakte de enige treffer in het thuisduel met Roda JC, en moest in de slotfase zelfs nog onder de lat staan.

Kerssens beleefde een spraakmakend basisdebuut

Dat had alles te maken met een blessure van doelman Kiyani Zeggen. Doordat trainer Leroy Echteld door zijn wissels heen was, moest een veldspeler de laatste minuten het doel verdedigen. De keuze viel op Kerssens, die netjes de nul hield en er voor zorgde dat hij de enige doelpuntenmaker in het duel bleef.

“Dit is toch mooi, dit is klasse”, glimlachte de hoofdpersoon na afloop voor de camera van ESPN. “Ik ben beter in het veld, want toen ik eenmaal op doel ging, werd ik zenuwachtig. Bij elke bal die ik uittrapte, kreeg ik kramp in mijn kuit. Als ik voetbal heb ik geen spanning, maar op doel heb je tijd om na te denken. Dan krijg je nog meer adrenaline en spanning. Ik hoopte dat de wedstrijd zo snel mogelijk klaar was, toen kwamen er nog elf minuten bij. Maar dit is heel mooi: de winnende goal en drie punten.”

“Niet kunnen bedenken”

Kerssens’ trainer had een dergelijke afloop van de wedstrijd ook niet kunnen vermoeden. “Dit had ik ook niet kunnen bedenken. Hoe het eindigt, is wel bizar. We komen goed weg bij de mogelijkheden die zij kregen, maar uiteindelijk is het natuurlijk een fantastische overwinning”, reageerde Echteld.

Dat Zeggen met een ogenschijnlijk ernstige handblessure per brancard van het veld ging vormde wel een smet op de avond. “Hij redt ons een paar keer goed, dan is dat natuurlijk hartstikke sneu. Hij keept een goede wedstrijd. Iedereen is in een feeststemming en hij ligt op een brancard met een gebroken hand. Dat is nog voorbarig, maar hij zegt zelf dat hij hem niet meer kan bewegen, dus het zal wel iets ergs zijn. Maar de jongens hebben het fantastisch gedaan”, aldus Echteld.

Een groot talent?

  • Geloof het wel
  • Weet ik niet precies
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie