“Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was, maar daar kreeg ik geen kansen”

Foto: “Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was, maar daar kreeg ik geen kansen”

Joël Piroe wil met zijn huidige werkgever Leeds United promoveren naar de Premier League. Leeds kocht hem afgelopen zomer voor een stevig bedrag van 14 miljoen euro over van Swansea City, waar hij vorig seizoen de Championship aan flarden had geschoten.

‘Keuze van de trainer, maar voor mijn gevoel kon ik het niveau aan’

Piroe scoorde voor Swansea uiteindelijk 46 goals in 96 wedstrijden. “Ik had altijd al het geloof dat ik het op een hoger niveau zou kunnen laten zien. Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was, maar daar kreeg ik geen kansen en kon ik het dus niet laten zien. Dat was destijds een keuze van de trainer (Roger Schmidt, red.), maar voor mijn gevoel kon ik het niveau aan. Dat ik in de Championship zo snel aanhaakte, heeft mij dus niet verrast”, vertelt Piroe aan ESPN.

In Engeland ontwikkelde de 24-jarige spits zich erg goed. “Ik was fysiek altijd al sterk, maar in Engeland ben ik nóg sterker en fitter geworden. Het is inmiddels geen enkel probleem meer om drie keer per week te spelen. Ook in mijn rol als aanspeelpunt heb ik grote stappen gezet. Mijn teamgenoten kunnen mij bijna altijd aanspelen en ik word niet makkelijk van de bal gezet. Dat ik kon scoren, wist ik altijd al wel, maar ik ben blij dat ik dit nu ook over een langere periode op een hoog niveau heb laten zien.”

‘Doen niet veel onder voor PSV en Feyenoord’

En dat in een competitie die Piroe hoog inschat. “Ik denk dat Leeds in de Eredivisie minimaal in de subtop en misschien wel in de top drie mee zou kunnen. Voor mijn gevoel doen we niet veel onder voor PSV en Feyenoord. (…) Ik wil met Leeds de Premier League in en mezelf ook op dat niveau laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat dit mogelijk is. Op termijn wil ik dan weer een een stap hogerop verdienen. Tot nu toe heb ik mij mijn hele carrière goed aangepast aan een hoger niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan blijven doen. Ik droom van de Premier League, maar zou ook zeker in een ander land kunnen spelen. De Eredivisie is daarbij ook zeker een optie, maar op dat moment ben ik vol gericht op de Premier League.”

PSV had Piroe niet moeten laten gaan

  • Eens
  • Oneens
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie