Bij Feyenoord vertrokken Taabouni: “Dat was bij Arne Slot heel anders”

Foto: Bij Feyenoord vertrokken Taabouni: “Dat was bij Arne Slot heel anders”

Afgelopen zomer besloot Mohamed Taabouni te vertrekken bij Feyenoord; de middenvelder verkaste naar Qatar, waar hij nu speelt voor Al-Arabi. In 2021 stapte hij nog over vanaf AZ naar Rotterdam.

Taabouni had bij AZ ‘niet het gevoel dat ze écht met hem bezig waren’

Bij AZ voelde Taabouni (21) niet genoeg kans op aansluiting met de hoofdmacht van Pascal Jansen. “De aandacht vanuit het eerste elftal ontbrak. Ik had niet meer het gevoel dat ze écht met me bezig waren. Dat was bij Arne Slot heel anders. Die wilde altijd het maximale eruit halen”, vertelt de technicus aan VoetbalNieuws.

Taabouni miste een stukje opbouwende feedback. “Het was het eerste jaar van Pascal Jansen, dus misschien was hij zelf ook nog aan het zoeken. Dat kan ook een factor zijn waardoor ik dat gevoel had. Ik miste de aandacht van de hoofdtrainer zelf. Een trainer die het maximale uit mezelf zou halen. Dat elke training weer. Dat miste ik een beetje. Bij Feyenoord zit er wat meer druk op. De stad Rotterdam is groot, dus je hebt wat meer druk en meer fans in het stadion. Het is meer een échte topclub. Je merkt dat Rotterdam echt leeft voor Feyenoord.”

Samenspelen met Verratti

Toch koos Taabouni afgelopen zomer voor Al-Arabi, waar hij samenspeelt met Marco Verratti. “We leren van elkaar. Ik meer van hem, dat is wel zo. We zitten naast elkaar in de kleedkamer. Over het algemeen hebben we een goede band, ook met de rest van de jongens. Het is een mooi avontuur.”

Taabouni had best door kunnen breken in Feyenoord 1, als hij was gebleven

  • Ja, hij heeft er het talent voor
  • Nee, dat denk ik niet
525+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie