Mohamed Taabouni

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Mohamed Taabouni

Mohamed Taabouni is een Nederlandse voetballer, die ook de Marokkaanse nationaliteit heeft. De aanvallende middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap van Feyenoord naar Al-Arabi.

  • Taabouni speelt momenteel voor Al-Arabi
  • In 2023 werd hij landskampioen met Feyenoord
  • De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ

Clubcarrière

Taabouni zag op 29 maart 2002 het levenslicht in Haarlem. In zijn geboortestad begon hij met voetballen voor Olympia Haarlem en daar werd hij opgepikt door AZ. Voor de Alkmaarders maakte de middenvelder op 17 november 2018 zijn debuut als profvoetballer in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van Jong AZ tegen Jong PSV (3-1 nederlaag). Zijn eerste doelpunt voor Jong AZ volgde in januari 2019 tegen Jong FC Utrecht (1-3 overwinning).

Taabouni debuteerde op 18 december 2019 in de A-selectie van AZ. Onder Arne Slot mocht hij minuten maken in de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen RKSV Groene Ster. De Haarlemmer werd bestempeld als een groot talent van AZ, maar toch stonden er in 2022 nog altijd maar drie officiële wedstrijden voor AZ 1 achter zijn naam. In december 2021 mocht hij invallen tegen Sparta Rotterdam (3-1 zege) en het Deense Randers FC (1-0 zege, Conference League).

(Pro Shots)

Feyenoord

Het uitblijven van een serieuze kans deed Taabouni besluiten om zijn aflopende contract bij AZ niet te verlengen. De middenvelder koos in de zomer van 2022 voor een hereniging met Slot bij Feyenoord. Voor de Rotterdammers maakte Taabouni zijn officiële debuut in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op 21 augustus 2022. Feyenoord weigerde hem ondanks de geringe speeltijd te verhuren in januari 2023, waardoor hij tot de selectie behoorde voor de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege).

Al na één seizoen vertrok Taabouni bij Feyenoord. In de zomer van 2023 accepteerde hij een aanbod van Al-Arabi uit Qatar.

Laatste update: 14 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie