Vraagtekens over opstelling Feyenoord tegen AZ

Foto: Vraagtekens over opstelling Feyenoord tegen AZ

Feyenoord moet het vanavond zoals bekend doen zonder Orkun Kökçü, die geschorst is nadat hij tegen sc Heerenveen (1-2 zege) zijn vijfde gele kaart pakte. Javairo Dilrosun, Mohamed Taabouni en Ezequiel Bullaude gelden als de voornaamste kandidaten om Kökçü te vervangen in de Eredivisie-kraker.

Clubwatcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond denkt te weten voor wie Arne Slot zal gaan: “Als je hoort dat Timber geen 90 minuten kan spelen. Dan moet er een middenvelder gewisseld worden. Is het dan handig om met Bullaude of Taabouni te beginnen? Ik denk dat Dilrosun op het middenveld gaat spelen.”

Harry van der Laan vult aan: “Hij geeft ook al aan dat ze buitenspelers hebben die ook naar binnen kunnen spelen, dat is al een indicatie dat daar z’n voorkeur naar uit gaat. Die andere twee vindt hij nog te licht voor deze wedstrijd. Zeker met Jahanbakhsh die zoveel werk verricht verdedigend.”

De oud-aanvaller is wel nog kritisch op Kökçü: “Kökçü neemt veel hoekschoppen en vrije trappen. Hij eist alles op en daarin is hij niet de beste. Zijn vrije trappen midden voor het doel stagneren. Dilrosun heeft een geweldig linkerbeen. Ik zou hem wel eens achter de bal willen zien staan. En Szymański, die er nu dan niet bij is, kan ook een goede vrije trap nemen.”

‘AZ gaat nog wel afhaken’

Van der Laan vindt het verschil tussen Feyenoord en AZ simpel te duiden: “Feyenoord heeft iets meer fysieke power in het elftal. In deze wedstrijd heb je dan ook het voordeel van De Kuip. Maar het is wel belangrijk dat je ze achter je krijgt.” En Bas van Noortwijk, oud-teammanager van Feyenoord, besluit: “Sommige ploegen haken altijd af als het er echt om gaat. Ik denk dat dat bij AZ ook gaat gebeuren. Het is wel een tegenstander die je echt niet mag onderschatten. Je moet je concentreren op het middenveld.”

Feyenoord wint vanavond

  • Eens
  • Oneens
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie