Averij voor Italië en Spanje in WK-kwalificatiefase

Europees kampioen Italië kent een valse herstart van de WK-kwalificatiefase. Donderdagavond bleef de succesploeg van Roberto Mancini steken op een 1-1 gelijkspel tegen Bulgarije.

Italië kroonde zich deze zomer tot EK-winnaar en begon dus met veel vertrouwen aan deze wedstrijd. Dat vertrouwen nam toe dankzij Federico Chiesa, die in de zestiende minuut raak schoot in de verre hoek. Nog voor rust verraste Bulgarije echter door via Atanas Iliev de 1-1 te maken.

Voor Italië heeft het puntenverlies nog geen gevolgen. De ploeg van Mancini staat vier punten los van Zwitserland, maar de nummer twee heeft nog twee duels tegoed. In Groep C won Noord-Ierland overigens met 1-4 van Litouwen.

Groep B: Zweden verrast Spanje

Spanje heeft zich donderdagavond opnieuw stukgebeten op Zweden. Na de doelpuntloze remise ging het in de WK-kwalificatie nu zelfs helemaal mis: 2-1. Carlos Soler schoot de Spanjaarden nog wel op voorsprong, maar Alexander Isak (ex-Willem II) schoot meteen daarna de gelijkmaker binnen. Viktor Claesson werd na rust matchwinnaar.

Zweden gaat nu aan kop met twee punten voorsprong op Spanje, met een duel minder. In dezelfde groep won Kosovo met 0-1 bij Georgië.

België, Engeland en Duitsland maken geen fout

Ook andere grootmachten kwamen in actie. België won ondanks een snelle achterstand in Groep E met 2-5 van Estland, mede dankzij twee goals van Romelu Lukaku. Engeland won in Groep I met 0-4 bij Hongarije, waar Raheem Sterling en Harry Kane de ban wisten te breken. Duitsland, sinds kort onder leiding van Hansi Flick, won in Groep J moeizaam bij Liechtenstein (0-2).