Amsterdam Tournament start vanavond

Soccernews

Vanaf vandaag 29 Juli tot Zondag 31 Juli zal in de Amsterdam ArenA het 7e Amsterdam Tournament plaats gaan vinden. Deelnemers dit jaar zullen zijn: Arsenal uit Engeland, Boca Juniors uit Argentinië, FC Porto uit Portugal en natuurlijk Ajax. Het toernooi heeft een opvallend puntensysteem, want elke gewonnen wedstrijd levert gewoon 3 punten op, net als een gelijkspel 1 punt oplevert, maar ook elk gescoord doelpunt levert een punt op. Alle vier de wedstrijden zullen live op SBS 6 uitgezonden worden. Ook zal Diego Maradona waarschijnlijk bij het toernooi aanwezig zijn, ‘Pluisje’ is namelijk vice-voorzitter van Boca Juniors.

[b][u]HISTORIE[/u]
1999[/b]: Lazio Roma wint het toernooi door met 3-1 en 3-2 te winnen van respectievelijk Atletico Madrid en Ajax. Andere deelnemer dit toernooi was het Braziliaanse Santos. Ajax eindigt dit toernooi 3e.
[b]2000[/b]: FC Barcelona wint het toernooi ondanks het 3-3 gelijke spel tegen Lazio Roma, ze winnen nog wel van Arsenal. Ajax eindigt dit toernooi 2e.
[b]2001[/b]: Ajax wint het toernooi met de hakken over de sloot, ze hebben 6 punten gehaald door te winnen Liverpool en te verliezen van AC Milan. AC Milan, Liverpool en Valencia halen alledrie 5 punten en ook het doelsaldo is precies gelijk.
[b]2002[/b] Ook dit jaar wint Ajax het eigen toernooi, maar dit keer winnen ze beide wedstrijden ‘close’. 4-3 tegen Barça, winnende goal in de laatste minuut en 2-1 tegen Manchester United. Andere deelnemer dit jaar was AC Parma, dat twee keer kansloos verliest.
[b]2003[/b]: En Ajax wint voor de 3e keer op rij het Amsterdam Tournament. En ook dit keer was het maar nipt, 1 punt voor op Inter en 2 punten voor op Galatasaray. Ook speelde Ajax gelijk tegen nummer 4 Liverpool.
[b]2004[/b]: En voor de verassing, ook vorig seizoen won Ajax het eigen toernooi. Dit was het toernooi met de minste doelpunten tot nu toe. 2 wedstrijden 0-0 en 1x 1-0, de andere wedstrijd won Ajax met 3-2 van Panathinaikos. Andere 2 deelnemers waren River Plate en Arsenal.

[b][u]WEDSTRIJDEN[/b][/u]
[u][i]Vrijdag[/u][/i]
19.00 Boca Juniors, Arg – FC Porto, Por
21.15 Ajax, Ned – Arsenal, Eng

[u][i]Zondag[/u][/i]
18.30 Arsenal, Eng – FC Porto, Por
20.45 Ajax, Ned – Boca Juniors, Arg

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie