“Als je zulke fouten als Ajax maakt…”

Foto: “Als je zulke fouten als Ajax maakt…”

Ajax is onnodig uitgeschakeld in de Europa League. Die conclusie is clubwatcher Mike Verweij toegedaan na de 3-1 nederlaag bij 1. FC Union Berlin.

“Ajax is volkomen onnodig uitgeschakeld door een hele matige ploeg”, concludeert Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Volgens de journalist speelden de Duitsers een ‘heel vervelend spelletje’, maar hij wijst vooral op het Amsterdamse falen. “Ajax was gewaarschuwd voor de spelhervattingen en daar zijn ze met open ogen ingetrapt. Als je zulke fouten als Ajax maakt, dan verdien je niet meer.”

Toekomst Heitinga

Ajax loopt zodoende opnieuw imagoschade op in Europa, maar tegelijkertijd sluit Verweij niet uit dat John Heitinga ook volgend seizoen voor de groep staat. “Volgens mij was het uitgangspunt Champions League-voetbal halen. Via de tweede plaats kun je de Champions League ook in. Als hij de tweede plaats haalt en de beker wint, denk ik dat ze met hem doorgaan.”

Valentijn Driessen schrok donderdagavond van het optreden van Ajax. “Alles ging in de trechter. Daar was de opstelling ook naar, want hij begon met drie man centraal achterin. Dat betekent dat niemand van die drie naar voren kan. Bergwijn komt vanaf links naar binnen en Kudus komt vanaf rechts naar binnen, dus die komen al naar binnen. Wat is dan de verrassing? De overlap van de back. Maar er was geen back.”

Driessen vervolgt: “Je had een trechter en aan de buitenkant gebeurde helemaal niets, op één moment na. Dat was gelijk gevaarlijk met Bergwijn en daar kwam de goal uit.”

Wint Ajax met 1-3 bij Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Verweij?

  • Ja
  • Nee
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie