“Als ik weet dat Christian oké is, dan ben ik dat ook”

Foto: “Als ik weet dat Christian oké is, dan ben ik dat ook”

Simon Kjaer speelde afgelopen zomer een hoofdrol bij het redden van zijn Deense teamgenoot Christian Eriksen. In gesprek met The Guardian blikt de 32-jarige verdediger van AC Milan terug.

Kjaer reageerde tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland zeer alert op de toestand van Eriksen. Daarvoor kreeg hij veel lof en zelfs enkele onderscheidingen. “Ik waardeer alle mooie woorden, het is een enorme eer. Maar zoals ik altijd heb gezegd: het was een impulsieve reactie. Dat gold voor iedereen van ons”, zo laat de Deense routinier weten.

De Deen, door het Britse medium uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar, voegt toe: “Wat wij deden, deden we echt als team. Ik zou het niet hebben volgehouden als ikzelf geen steun van anderen zou hebben gekregen. Christian is een vriend, geen collega. Dat maakte het allemaal zo intens. Wat wij deden, was heel instinctief. Op zoiets kun je je niet voorbereiden.”

De momenteel van een zware blessure herstellende Kjaer heeft nog altijd veel contact met Eriksen. “Als ik weet dat Christian oké is, dan ben ik dat ook. Als hij zich goed voelt, voel ik me ook goed.” Zijn leven is duidelijk veranderd. “Zoals voetbal ook op de tweede plaats is komen te staan. Het is niet meer zo belangrijk als vroeger.”

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Eriksen ligt. Zeker is dat zijn contract bij Internazionale is ontbonden, nadat professioneel voetbal in Italië door zijn ICD-kastje onmogelijk werd.

Wedden op WK-duels? Waag je gok via bet365 en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Dé voetballer van 2021?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
92+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie