‘Ajax greep in verleden naast ‘spits van honderd miljoen”

Foto: ‘Ajax greep in verleden naast ‘spits van honderd miljoen”

Ajax was een aantal jaren geleden dichtbij het binnenhalen van Victor Osimhen, zo maakt de aanvaller van Napoli bekend in een Nigeriaanse podcast. De spits besloot destijds echter zelf om naar VfL Wolfsburg te vertrekken.

Interesse Ajax in Osimhen

Osimhen speelde tot de winter van 2017 in Nigeria voor de Ultimate Strikers Academy, waarbij hij een behoorlijke indruk maakte op verschillende Europese topclubs en daarom graag een stap wilde maken. In januari van dat kalenderjaar was hij echter pas net 19 jaar oud geworden, waardoor hij wist dat hij aan spelen moest toekomen.

Over interesse had hij destijds al weinig te klagen, laat hij weten in de podcast. Vele clubs zagen zijn komst namelijk wel zitten. “Mijn zaakwaarnemer liet me laatst nog een lijst zien met clubs die me wilden hebben. Barcelona, Internazionale, AC Milan, Atlético Madrid, Arsenal, Ajax, Anderlecht, Spartak Moskou”, zo stelt hij.

Mede door de financiële aanbiedingen was het voor Osimhen een lastige keuze, waardoor hij besloot om met zijn familieleden in gesprek te gaan. “Mijn broer raadde me dat (de overstap naar Wolfsburg, red.) aan, omdat de coach echt enthousiast was en ze een goed project hadden waar ik op jonge leeftijd al veel kon spelen. Dat bleek de perfecte keuze voor me.”

Recordbedrag voor Napoli

Het betekende dat de Amsterdammers een streep door zijn naam moesten zetten. Na zijn periode bij Wolfsburg speelde hij achtereenvolgens voor RSC Charleroi en LOSC Lille. In 2020 kwam hij vervolgens in de clubkleuren van Napoli te spelen, dat hem komende zomer mogelijk voor een bedrag van meer dan honderd miljoen euro verkoopt.

Valt dit Ajax te verwijten?

  • Ja, ze hadden een betere bieding moeten doen
  • Nee, de concurrentie is moordend
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie