‘Ajax deed ultieme wanhoopspoging om titel uit handen Twente te houden’

Foto: ‘Ajax deed ultieme wanhoopspoging om titel uit handen Twente te houden’

Vandaag precies 10 jaar geleden werd FC Twente landskampioen na een zege in Breda, op NAC. Dit ondanks ultieme pogingen van Ajax om de landstitel uit Tukkerse handen te houden.

Dat onthult Robert Maaskant, destijds de trainer van NAC, in gesprek met Radio Oost. “Door allerlei kanalen werden we benaderd door Ajax, want zij hadden er natuurlijk een groot belang bij. Spelers bellen elkaar en iedereen polst elkaar, maar wij waren daar helemaal niet mee bezig. Wij waren bezig met een seizoensafsluiting en in een stadion met 20.000 man wil je gewoon een wedstrijd winnen.”

“Ik denk dat FC Twente best nerveus was, want wij waren niet een ploeg die makkelijk te verslaan waren in eigen huis”, vervolgt Maaskant, die vandaag de dag een zure nasmaak overhoudt aan de titel van Twente. “Die ploeg verdiende het gewoon en speelde goed voetbal. Ze maakten verschrikkelijk veel goals en haalden heel veel punten. Maar als je er dan achter komt wat het allemaal gekost heeft voor de club, dan blijft die smaak bij mij toch wel een beetje hangen.”

“Twente was in die periode vrij arrogant. Denk even aan het verhaal van Ronnie Stam. Ze hadden een hele transferperiode lang aan kunnen kloppen bij NAC, maar vervolgens doen ze dat met het mes op de keel in de laatste uren van de transfermarkt. Daar had ik wel moeite mee.”

Ajax verdiende de titel destijds eigenlijk meer dan Twente

  • Eens
  • Oneens
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie