Ajax-clubleiding stevig bekritiseerd na nieuw debacle

Foto: Ajax-clubleiding stevig bekritiseerd na nieuw debacle

Het blijft achter de schermen bij Ajax zeer onrustig. Waar de Amsterdammers het binnenhalen van Julian Ward als nieuwe technisch directeur zagen mislukken, is ook een nieuwe voetbalman in de Raad van Commissarissen nog niet aangesteld. Bij Voetbal International is clubwatcher Freek Jansen zeer kritisch op de situatie.

Technisch directeur Ajax

Het vertrek van Marc Overmars kwam ruim een jaar geleden als een verrassing, waardoor Ajax op een ander plan moest overgaan. Het stelde Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar aan als technisch managers, terwijl het op zoek ging naar een definitieve opvolger. Die is echter nog altijd niet gevonden. Volgens Jansen is dat een groot probleem. “Maart en april zijn in de voetballerij de maanden waarop het belangrijke voorwerk wordt verricht richting het nieuwe seizoen”, schrijft de journalist.

Hij vindt het dan ook onbegrijpelijk dat de clubleiding van Ajax zo lang nodig heeft om een geschikt persoon te vinden voor de functie. “Een technisch directeur stuurt de scouting gerichter aan, gaat zich verdiepen in potentiële nieuwe spelers, schaduwlijsten voor de huidige selectie worden gemaakt, met spelers en zaakwaarnemers wordt richting de toekomst gekeken, de invulling van de technische staf wordt tegen het licht gehouden.”

Zoektocht naar nieuwe trainer

Daar komt ook nog eens het ontslag van Alfred Schreuder bij. De nummer 2 van de Eredivisie besloot begin dit kalenderjaar afscheid te nemen van de oefenmeester en John Heitinga voor de rest van het seizoen aan te stellen. Het bestuur houdt daarbij in het midden of hij ook volgend seizoen aan het roer staat. “De 39-jarige Ajacied bracht de rust terug in de selectie, wordt door de spelers geroemd om zijn aanpak, maar kon net als zijn voorganger geen overtuigende resultaten overleggen in topduels.”

Er vinden echter meer mutaties in de technische staf plaats. Zo is assistent Michael Reiziger toe aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, terwijl Dwight Lodeweges eveneens nog een contract tot het einde van het voetbaljaar heeft. Daardoor moet de nieuwe technisch directeur grote beslissingen maken. “Tel daar de hoofdtrainer bij op en duidelijk is dat de nieuwe technisch directeur op korte termijn keuzes moet gaan maken bij de invulling van de technische staf.”

Maakt Kudus de openingstreffer tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Ajax gefaald?

  • Ja, onbegrijpelijk dat het zolang duurt
  • Nee, kwaliteit gaat boven snelheid
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie