Aad de Mos waarschuwt PSV voor ‘potentiële bananenschil’

Foto: Aad de Mos waarschuwt PSV voor ‘potentiële bananenschil’

Als PSV nog op de tweede plaats wil eindigen dit seizoen, zal er komend weekend tegen NEC zeker gewonnen moeten worden. En dat is nog geen makkie, voorspelt oud-trainer Aad de Mos in de podcast Twee Viertje van SoccerNews.nl.

Aad de Mos voorspelt strijd om plek twee tussen PSV en Ajax

“Ik denk dat NEC-PSV ook niet makkelijk gaat zijn voor PSV. Dat zou een bananenschil kunnen zijn”, begint De Mos. “Je moet in ieder geval de kleine wedstrijden winnen, als je de grote duels verliest. Ajax heeft nog geen grote wedstrijd gewonnen, dus tegen PSV op 24 april gaan ze het niet redden denk ik.”

Clubwatcher Marco Timmer kritisch op PSV

Clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International denkt dat alleen het behalen van de tweede plaats en het winnen van de TOTO KNVB Beker het seizoen nog kan redden. “Het grootste probleem is dat PSV veel te veel punten (13) verspeelde tegen de clubs onderin. Het elftal van Van Nistelrooij verloor dit seizoen van SC Cambuur, FC Groningen, FC Emmen en speelde gelijk tegen Vitesse en Fortuna Sittard. Dan hebben we het over respectievelijk de nummers 18, 17, 16, 14 en 12 van de Eredivisie. Dat is een topclub onwaardig.”

Uitwedstrijden blijven daarbij het grootste probleem voor PSV, ziet Timmer. “PSV staat op die ranglijst slechts zesde. Zelfs achter Sparta en SC Heerenveen. In de dertien wedstrijden op vreemde bodem verloor PSV liefst twintig punten en heeft daarin een doelsaldo van slechts +4. Het team van Van Nistelrooij kreeg in dertien duels het te grote aantal van 21 doelpunten tegen.”

“Hoewel PSV de laatste vijftien jaar nog maar drie keer kampioen werd, eindigde de club sinds 1981 en tot en met 2008 geen enkele keer buiten de topdrie. Maar daarna al drie keer en ook dit seizoen bestaat er een reële kans dat dit gebeurt. De club in crisis staat nog derde, maar alleen op doelsaldo doet PSV het beter dan AZ”, a

Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Wint PSV in Nijmegen?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie