UPDATE: Van As vertrekt definitief bij Roda, fans eisen exit hele bestuur

Foto: UPDATE: Van As vertrekt definitief bij Roda, fans eisen exit hele bestuur

Gisteren presenteerde hij nog vol trots zijn nieuwe spits Dylan Vente, maar vandaag is bekend geworden dat directeur Jeffrey van As op de wip zit bij Roda JC. 

De Telegraaf kopt namelijk: “Het is ouderwets onrustig bij Roda JC. Nadat eerder al twee leden van de rvc waren opgestapt uit onvrede over het gevoerde beleid, onder wie oud-speler en oud-trainer René Trost, moet volgens meerdere bronnen in Limburg nu ook technisch directeur Jeffrey van As het veld ruimen.” 

Eerder werkte Van As ook al bij ADO Den Haag en NAC Breda. Bij Roda zette hij vorig seizoen een team neer dat de play-offs om promotie wist te behalen. “De club leek onder de nieuwe eigenaren eindelijk in rustig vaarwater te zijn gekomen na alle overnameperikelen van de afgelopen jaren met onder anderen de Mexicaanse luchtfietser Mauricio Garcia de la Vega, maar het is weer helemaal mis in Kerkrade.” 

De Telegraaf besluit: “Roda JC is weer in de ban van een machtsstrijd, waarbij rvc-voorzitter Joop Janssen de touwtjes nadrukkelijk naar zich toetrekt en daarmee veel weerstand oproept. Van As is in die machtsstrijd het volgende slachtoffer, tot grote ontzetting van de achterban van Roda JC, die zich op sociale media nadrukkelijk roert en roept om het aanblijven van Van As.”

UPDATE 16.00u

De onrust bij Roda JC neemt steeds verder toe: Jeffrey van As is nu definitief weggestuurd. De supporters hebben tevens geëist dat het volledige bestuur moet opstappen. Dat hebben zij in een open brief duidelijk gemaakt. Voetbal International schrijft het volgende hierover: ‘De Keuken Kampioen Divisie-club heeft het financieel lastig en in deze moeilijke periode zien fans Roda JC verder afglijden. Zij zien geen plan van aanpak binnen het huidige bestuur en eisen daarom het vertrek van Martijn Wismans, Joop Janssen en Jos Som. ‘Tevens eisen wij het per direct terug in functie zetten van, Jeffrey van As, René Trost, Robert Jan Lambrichs en Ritchie Bex.”, laat men weten.

Ook maken de Limburgse fans zich zorgen om het voortbestaan van de club. ‘Wat is nu eigenlijk de langetermijnvisie van de club? Hoe denkt de club met een zwakke AD die tevens commercieel directeur speelt over twee jaar zelfstandig te kunnen overleven?’.

Voortbestaan Roda in gevaar?

  • Ja, denk het wel
  • Nee hoor
237+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie