‘Xavi voert grote schoonmaak door in Barça-selectie’

Foto: ‘Xavi voert grote schoonmaak door in Barça-selectie’

FC Barcelona gaat in januari enkele transfers afronden en coach Xavi Hernández wil een aantal jongens liever vandaag dan morgen niet meer op training zien. Het Spaanse AS weet dat zij de club in januari mogen verlaten. 

Barça heeft een matige kern en het is duidelijk dat enkele jongens niet het niveau halen. Xavi is enkele maanden aan de slag bij de club en hij heeft een evaluatie kunnen maken. AS meldt dat de trainer van de Blaugrana niet meer rekent op vijf spelers. 

Luuk de Jong en Dest

Philippe Coutinho, de man die Barça ooit 135 miljoen euro kostte, heeft de nodige speelkansen gekregen en die niet gegrepen. De Braziliaan ligt nog tot medio 2023 onder contract en enkele Engelse ploegen hebben interesse. Samuel Umtiti is de volgende grote naam die mag beschikken. De Fransman, destijds voor 25 miljoen euro gekocht van Olympique Lyon, komt niet aan de bak in Camp Nou. Ook Xavi ziet het niet in hem zitten. 

Luuk de Jong, gehuurd van Sevilla en misschien wel één van de vreemdste transfers ooit van de club, moet ook weg. Gewogen en veel te licht bevonden. Fenerbahçe toonde al interesse, net als PSV. Sergiño Dest, voor 21 miljoen euro weggehaald bij Ajax, is ook een speler die niet goed genoeg is voor de Europese top. Vreemd genoeg wordt Bayern München genoemd als mogelijk nieuwe club. Tot slot is er het jonge talent Yusuf Demir, die Barça met aankoopoptie huurt van Rapid Wenen. Hij kon de Spaanse trainer ook niet overtuigen en mag Barcelona ook verlaten.

Wint Barça vanavond op bezoek bij Sevilla? Pak €262 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed om afscheid van hen te nemen?

  • Ja, halen het niveau van Barça niet
  • Nee, ze maken een fout
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie