‘Eén ding is zeker: dit wil ik nooit meer, het was verschrikkelijk’

Foto: ‘Eén ding is zeker: dit wil ik nooit meer, het was verschrikkelijk’

In de schaduw van Steven Berghuis maakte ook Robin Pröpper afgelopen zomer een bijzonder pikante transfer; van Heracles Almelo naar FC Twente. Vervolgens werden bij zijn oude liefde shirts met de naam Pröpper achterop gratis opnieuw bedrukt, om maar aan te geven hoe pijnlijk de move lag op Erve Asito.

Gaat FC Twente komend weekend winnen? Leg er op in bij bet365 en ontvang €100 bonus!

Voor Pröpper zelf kwam het juist als een verlossing, na een tijdje zonder werkgever te hebben gezeten omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. “Ik ben mezelf afgelopen zomer wel tegengekomen. Ik was transfervrij en had echt zin in die periode. Ik had een goed seizoen gedraaid en dacht: Laat het maar op me afkomen. Een luxepositie, noemen mensen dat. Maar ik vond het helemaal niks. Echt!”

Op gegeven moment lag Pröpper aan het zwembad op Ibiza toen men vanuit Enschede belde. “Het is nogal een beslissing. Eén ding weet ik zeker: ik wil nooit meer transfervrij zijn. Ik vond het verschrikkelijk. Er zijn spelers die heel lang kunnen blijven wachten. Het liefst had ik na één week de knoop al doorgehakt. Die onrust…”

‘Hoop dat het sentiment snel keert’

In gesprek met Voetbal International onthult de verdediger, nu captain van Twente, dat hij ook naar het buitenland kon. Hij koos echter voor een stap waarmee hij héél veel losmaakte. “Ik hoop dat het sentiment snel keert, dat ik het Erve Asito nog eens binnen kan lopen en iedereen de hand kan schudden. Dat is me veel waard.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Propper is een topspeler voor Twente

  • Eens
  • Oneens
66+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie