Bizarre wedstrijd eindigt in pijnlijke nederlaag Willem II

Willem II heeft een pijnlijke avond achter de rug. De Tilburgse club speelde voor het eerst sinds jaren een Europese thuiswedstrijd, maar leed een geflatteerde nederlaag tegen Glasgow Rangers. De Schotse topploeg, waar Liverpool-legende Steven Gerrard de trainer van is, won in een bizarre wedstrijd met 0-4 in het Koning Willem II-stadion.

Willem II-spelers werden als helden onthaald door hun fans en leken vleugels te krijgen in het begin van de wedstrijd. In het eerste kwartier produceerden de Tilburgers twee 100% kansen, maar wisten niet te scoren. Dat gebeurde aan de andere kant van het veld natuurlijk wel: Miquel Nelom veroorzaakte een strafschop die verdediger James Tavernier achter Robbin Ruiter werkte. De doelman, die deze zomer overkwam van PSV, leidde drie minuten later zelf de teloorgang van de Tilburgers in door een afstandsschot verkeerd te verwerken en voor de voeten van Ryan Kent te duwen: 0-2.

Zo stond het qua kansen 2-2, maar leidde de gasten met 0-2 bij rust. Die tendens zette door in de tweede helft. Willem II kreeg een handjevol kansen, maar had geen antwoord op twee succesvolle kopkansen van Rangers. Filip Helander torende twee keer boven de Tilburgse verdediging uit om de voorsprong te verdubbelen.

Willem II leek nog wat terug te doen door een doelpunt van Evangelos Pavlidis, maar een doelpunt van de Griekse spits werd om onbekende redenen afgekeurd door de scheidsrechter. In de slotfase probeerde Rangers de score nóg verder uit te breiden, maar dat leed bleef de Tilburgers bespaard. Hoe dan ook: het Europese avontuur van Willem II zit erop.

Scoreverloop: 22. James Tavernier (penalty, 0-1), 25. Ryan Kent (0-2), 55. Filip Helander (0-3), 71. Filip Helander (0-4).