Willem ll kan op zoek naar eerste keeper: Wellenreuther vertrekt transfervrij

Foto: Willem ll kan op zoek naar eerste keeper: Wellenreuther vertrekt transfervrij

Bij Willem ll zal volgend seizoen een andere doelman onder de lat staan. Vaste eerste keeper Timon Wellenreuther maakte via social media bekend dat de wegen tussen hem en de Tilburgse club gaan scheiden. Het is nog niet duidelijk waar de 24-jarige Duitser zijn loopbaan zal vervolgen.

Het gestopte Eredivisie-seizoen was de derde voor Wellenreuther bij Willem ll, dat hem transfervrij overnam van Schalke 04. Na begonnen te zijn met een basisplaats, verloor hij zijn plek aan Mattijs Branderhorst. In het voorjaar van 2018 heroverde Wellenreuther zijn plaats en zou die niet meer afstaan.

Willem ll hoopte de goalie, wiens verbintenis afloopt deze zomer, langer te strikken. Een aantal gesprekken liepen op niets uit, waardoor hij transfervrij de club verlaat. Willem ll kan op zoek naar een nieuwe doelman, al hebben ze met Michael Woud, Connor van den Berg en Georgios Strezos al wel drie alternatieven in huis.

‘Ik wil iedereen die mij in mijn tijd hier geholpen heeft bedanken’, schrijft Wellenreuther op Instagram. ‘Vooral op het bereiken van de bekerfinale in 2019 en het halen van Europees voetbal in het afgelopen seizoen ben ik zeer trots. Ik heb nu besloten de volgende stap in mijn loopbaan te zetten. In de komende weken zullen we zien waar dat zal zijn.’

Wellenreuther kwam 77 duels uit voor Willem II. Zijn hoogtepunt was zonder twijfel de halve finale van het bekertoernooi in het seizoen 2018/19, toen hij drie penalty’s van AZ keerde in de strafschoppenserie. In de finale was Ajax wel ruim te sterk met: 4-0.

Snap je dat hij transfervrij vertrekt?

  • Ja, op zoek naar een nieuwe uitdaging
  • Had beter kunnen blijven
280+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie