Gündogan weerhoudt Ten Hag en co van FA Cup

Foto: Gündogan weerhoudt Ten Hag en co van FA Cup

Erik ten Hag is er met zijn mannen van Manchester United niet in geslaagd om de treble-droom van stadsgenoot Manchester City vroegtijdig af te breken. In het magische Wembley waren Pep Guardiola en co, die eerder ook al de landstitel van Engeland pakte, uiteindelijk te sterk voor de Red Devils: 2-1.

Manchester City verslaat stadsgenoot United en wint FA Cup

Aan de aftrap stond geen enkele Nederlander in Londen: Nathan Aké zat na blessureleed wel voor het eerst weer op de bank bij City, waar Tyrell Malacia en Wout Weghorst van coach Ten Hag geen basisplaats kregen. Oud-Ajacied Antony ontbrak wegens fitheidsproblemen zelfs helemaal in de wedstrijdselectie.

Voor de rode kant van Manchester begon de finale dramatisch: al binnen twaalf seconde lag de bal in het netje, Ilkay Gündogan jaagde met een geweldige volley de snelste goal in een FA Cup-eindstrijd ooit binnen. De hele eerste helft werd gedomineerd door City, toch was het United dat richting de theepauze toesloeg. Jack Grealish kreeg de bal van héél dichtbij tegen zijn hand aan gekopt door Aaron Wan-Bissaka, waarna Bruno Fernandes vanaf elf meter ijskoud bleef: 1-1. Een ruststand die het spelbeeld absoluut niet goed weergaf.

Tweemaal Gündogan

Na rust stelde City alsnog orde op zaken. Het was andermaal Ilkay Gündogan die het netje liet bollen. De Duitser pakte een volley uit een corner, David de Gea zag de bal te laat aankomen en kon niet meer keren. In de slotfase kreeg United nog wel enkele kansjes, met Wout Weghorst als invaller in de ploeg, maar een gelijkmaker viel niet meer.

Scoreverloop: 1-0 (01′) Ilkay Gündogan, 1-1 (33′) Bruno Fernandes, 2-1 (51′) Ilkay Gündogan

Gaat City ook de CL winnen?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie