‘Matchfixing-schandaal bij PSV – sc Heerenveen’

Foto: ‘Matchfixing-schandaal bij PSV – sc Heerenveen’

PSV heeft zondag de kans laten liggen om definitief plek twee in handen te krijgen in de Eredivisie. De Eindhovenaren speelden met 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen. PSV keek lange tijd tegen een 1-3 achterstand, maar mede dankzij twee foutieve ingrepen van Jeffrey Bruma sleepte PSV er in de laatste tien minuten toch nog een gelijkspel uit. Marco van Basten is verbaasd over de acties van de oud-PSV’er en rept zelfs van ‘matchfixing’.

Twijfels over inzet Bruma

“Die Jeffrey Bruma, die heeft ook nog bij PSV gespeeld toch?”, begint Van Basten aan tafel bij Rondo zijn relaas over de Heerenveen-verdediger. “Ik begin toch een beetje te twijfelen of hij invloed heeft gehad op de uitslag. Maar misschien ligt dat aan mij.”

De insinuaties van Van Basten zorgt voor een lach bij de andere tafelgasten, waarna presentator Wytse van der Goot Bruma een opvallende bijnaam geeft. “Knipoog-Fries.” San Marco is echter van mening dat Bruma PSV daadwerkelijk aan een gelijkspel heeft geholpen. Hier doet ‘ie niks, helemaal niks”, waarbij Van Basten wijst op de 2-3 van Luuk de Jong.

Bruma veroorzaakt strafschop

Ook veroorzaakte Bruma even later nog een strafschop. “Hij had alle tijd, man… Ik keek er een beetje vreemd van op. Hij deed wel opvallend slecht zijn best. Ik keek er een beetje vreemd van op, maar je mag er natuurlijk niks slechts over denken”, oordeelt Van Basten.

Khalid Boulahrouz deelt de mening van Van Basten echter niet en breekt een lans voor Bruma. “Hij komt uit zijn dode hoek.” Het zorgt voor een cynische reactie bij de oud-spits. “Dan heb je je autospiegels niet goed staan.” Ook Van der Vaart doet een duit in het zakje. “Als iemand uit je dode hoek komt en je maakt een ongeluk met de auto, dan krijg je ook een straf.”

Wint PSV van AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Bruma het bewust heeft laten lopen?

  • Ja, dat zou me niets verbazen
  • Nee, dat is echt onzin
12181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie