Preview: Manchester City en Liverpool nemen het direct na het WK tegen elkaar op

Foto: Preview: Manchester City en Liverpool nemen het direct na het WK tegen elkaar op

De voetbalwereld staat nooit stil. Op donderdag staat met Manchester City – Liverpool de eerste kraker sinds het WK op het programma. Bij beide ploegen gingen veel spelers richting het WK waardoor ze nu nog niet allemaal terug bij hun club zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de achtste finale van de League Cup. Wie gaat er door naar de kwartfinale? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Liverpool.

Manchester City: teaminfo en vorm

De ploeg van Pep Guardiola nam het op tegen Chelsea in de vorige ronde van de Engelse League Cup. Deze wedstrijd werd begin november gespeeld en City wist uiteindelijk met 2-0 te winnen door doelpunten van Riyad Mahrez en kersvers wereldkampioen Julián Alvarez. Een aantal dagen geleden speelde Manchester City een oefenwedstrijd tegen Girona. Mahrez, Erling Haaland, Kevin De Bruyne en İlkay Gündoğan deden mee aan deze wedstrijd. Verder werd het basiselftal gevuld met jeugdspelers van de ploeg.

Eigenlijk is het nog helemaal onduidelijk hoe City aan de start verschijnt van deze wedstrijd. Het is echter een zekerheid dat de ploeg niet op volle oorlogssterkte aan de start zal staan. Guardiola kan gelukkig wel gebruik maken van Erling Haaland. De Noorse superspits verkeerde in een supervorm voor het WK en is als een van de weinige echt uitgerust voor deze wedstrijd.

Manchester City zal direct goed uit de startblokken willen schieten. De laatste wedstrijd die de club speelde, tegen Brentford, werd met 1-2 verloren. De clubs zullen zo snel mogelijk weer terug in hun ritme willen komen. In de aankomende tijd hebben de Engelse clubs het druk. Naast deze bekerwedstrijd komt Boxing Day er ook weer aan, de Engelse ploegen krijgen geen rust.

Erling Haaland scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

Voor Liverpool kwam het WK op een prettig moment. Het liep niet lekker dit seizoen bij de ploeg van Jürgen Klopp waardoor Liverpool momenteel zesde staat in de Premier League. Er werd in veertien competitiewedstrijden slechts zes keer gewonnen door Liverpool. Ook in de vorige ronde van de League Cup had Liverpool het lastig tegen Derby County. In reguliere tijd eindigde de wedstrijd in een 0-0 en uiteindelijk wist Liverpool met 3-2 te winnen via de penalty’s. Caoimhín Kelleher pakte er drie en was daarmee de man van de wedstrijd.

Liverpool heeft het geluk dat er iets minder sterspelers richting het WK zijn gegaan. In de laatste oefenwedstrijd tegen AC Milan stonden onder andere Mohamed Salah, Roberto Firmino, Thiago Alcântara, Joe Gomez, Joël Matip en Andrew Robertson gewoon aan de start. Vergeleken met Manchester City kan Klopp dus meer basisspelers opstellen in de bekerwedstrijd. Virgil van Dijk is ondertussen ook terug in Liverpool, maar hij zal waarschijnlijk nog geen minuten maken.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester City – Liverpool

De afgelopen seizoenen was dit dé kraker van het Engelse voetbal. Door de mindere vorm van Liverpool eerder dit seizoen en de afwezigheid van een aantal spelers is de verwachting dat het geen spektakelstuk worden. Mohamed Salah en Erling Haaland doen waarschijnlijk wel gewoon mee dus er staan toch nog genoeg topspelers aan de start. Doordat er bij City meer spelers afwezig zijn dan bij Liverpool is de tip: wedden op ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.00 bij bet365.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
50+
‘Afwachtend Feyenoord benaderde nog geen trainerskandidaten’
23:24
136+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
17+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
31+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
86+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
140+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
572+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
93+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
20:28
88+
PEC-revelatie maakt plots droomtransfer naar topcompetitie
20:03
11+
Opstellingen Dortmund en PSG: Maatsen in de basis, Malen op de bank
19:39
324+
Technische structuur bepaald waarmee Ajax cruciale transferzomer ingaat
19:14
305+
”Ongeloofwaardige’ Van ‘t Schip verraste selectie met bizarre uitspraak’
18:49
102+
‘Enorm Van Persie-risico bij sc Heerenveen’
18:37
283+
Ajax-target Farioli ‘schijnt een heel interessante jongen te zijn’
18:23
257+
‘PSV-target Debast op haar na rond met nieuwe club’
18:04
139+
Vitesse op rand van afgrond door deadline: “We lopen leeg”
17:53
45+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
17:38
144+
‘AZ werkt aan binnenlandse transfer voor opvolging Pavlidis’
17:24
908+
Verrassend Andries Noppert-nieuws vanuit Heerenveen
17:00
12+
CLASH in de rechtbank, RIJKAARD wil The Champ | Groeten out Afrika #2
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie