“Nederlands elftal is beter dan Argentinië”

Foto: “Nederlands elftal is beter dan Argentinië”

Nederland en Argentinië staan aanstaande dinsdag tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK. Het is een weerzien tussen de landen, die elkaar in 2014 ook troffen op het wereldkampioenschap. Ron Vlaar hield destijds Lionel Messi 120 minuten in bedwang.

In de halve finale van 2014 verloor Oranje pas na strafschoppen van Argentinië. Vlaar kan zich die wedstrijd nog goed herinneren. “We wisten toen, en dat zal nu niet anders zijn: je speelt niet tegen Messi, je speelt tegen Argentinië. Waarbij je natuurlijk rekening houdt met zijn specifieke kwaliteiten en zijn klasse. Daarop moet je als team anticiperen. Niet alleen als centrumverdediger”, vertelt de oud-international aan Voetbal International. “Ik prentte vooral in mijn hoofd dat als Messi op míjn pad zou komen, dat ik hem gewoon moest afstoppen.”

Geloof in Oranje

Volgens Vlaar had Argentinië in 2014 ‘een sterkere ploeg’ dan nu. “Toen hadden ze naast Messi ook nog topspelers als Higuaín, Agüero, Mascherano, een jongere Di María. Meer individuele topkwaliteit dus. Bovendien is Messi inmiddels acht jaar ouder. De overeenkomst tussen beide ploegen is dat Argentinië ook dit WK weer echt een team is, net als in Brazilië.”

Of Vlaar Oranje ditmaal wel ziet winnen? “Jawel. Ik denk dat het Nederlands elftal beter is dan Argentinië. Oranje speelt dit WK niet sprankelend, maar wel heel zakelijk. Gericht op winnen. De spelers zijn heel doelbewust bezig, dat vind ik mooi om te zien. Als het niet lekker loopt in balbezit, blijven ze hun taken zónder bal goed uitvoeren. Dan ben je moeilijk te verslaan. En vergeet niet dat we nog steeds spelers hebben die het verschil kunnen maken. Kijk, ook ik zie liever goed voetbal, maar ik win nóg liever.”

Opent Messi de score tegen Oranje?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
239+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie