‘Messi vreest Nederlands elftal’

Foto: ‘Messi vreest Nederlands elftal’

Lionel Messi gidste Argentinië tegen Australië naar de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. De legendarische dribbelaar slalomt niet meer zo soepel als vroeger, maar is nog steeds van ongelofelijke waarde voor de Argentijnen. Na afloop werd de buitenspeler meteen gevraagd naar de volgende tegenstander: het Nederlands elftal.

Volgens Messi heeft Argentinië straks zijn handen vol aan de mannen van Louis van Gaal. “Ze spelen erg goed. Ze hebben geweldige spelers en een fantastische coach. Het zal hard werken voor ons worden.”

Argentinië begon het toernooi met een 2-1 nederlaag tegen Saudi-Arabië. Daarmee had het een nóg valsere start dan het Nederlands elftal, maar daar lijken de Argentijnen inmiddels overheen. Ze zijn klaar voor de uitdaging tegen Oranje: “Voor ons is dit toernooi vanaf de start moeilijk geweest en zeker in dit stadium zal het alleen nog maar zwaarder worden”, zei Messi.

Lionel Messi

Voor bondscoach Lionel Scaloni zal de ontmoeting met het Nederlands elftal ook een bijzondere worden. Niet omdat de Argentijn in Nederland speelde, maar vanwege zijn bewondering voor Van Gaal. “Ik speelde bij Deportivo La Coruña toen hij de coach van FC Barcelona was en hij was toen al een toonaangevende man. Ik ben trots om het tegen hem op te nemen, want iedereen weet wat hij heeft betekend voor het voetbal.”

Laat de schijn niet bedriegen: in de tijd dat Scaloni voor Deportivo speelde, werd de ploeg in 2000 landskampioen. Het FC Barcelona van de door hem bewonderde Van Gaal werd destijds op vijf punten achterstand tweede in La Liga.

Scaloni hoopt zijn voorbeeld nóg een keer te verslaan. “Het elftal is niet zo briljant als voorgaande teams van Oranje, maar het is erg duidelijk wat ze aan het doen zijn. Het wordt een geweldige wedstrijd tussen twee historische landen. Eén moet het toernooi verlaten, maar wij hopen door te gaan.”

Messi scoort tegen Oranje

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie gaat deze wedstrijd winnen?

  • Nederlands elftal
  • Argentinië
1014+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie