Feyenoord faalt: ‘Weten heus dat het beter moet in Tirana’

Foto: Feyenoord faalt: ‘Weten heus dat het beter moet in Tirana’

Feyenoord ging op Speelronde 34 met 1-2 onderuit tegen FC Twente. Geen hele fijne generale repetitie richting de finale van de UEFA Conference League op 25 mei, tegen AS Roma in Tirana. Dat weet ook doelpuntenmaker Cyriel Dessers maar al te goed.

De Belg benadrukt echter dat hij nog altijd grenzeloos veel vertrouwen in de Feyenoord-selectie heeft. “We hebben laten zien dat we een brede kern hebben in het team. De invallers voegen echt iets toe aan het team. Deze wedstrijd geeft een kleine zure nasmaak, maar we hebben nog de tijd. Het voelde niet als een uitzwaaiwedstrijd. Gewoon de knop omzetten en naar de finale toe.”

‘Belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière’

Jorrit Hendrix sloot zich daar bij aan, op ESPN. “De laatste wedstrijd verliezen is nooit leuk. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken over omdat we de laatste wedstrijden in de eerste helft minder speelden. We weten heus wel dat het anders moet in Tirana. De finale is voor mij ook iets nieuws. Dit is de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière.”

“Heel Feyenoord, de spelers, staf en supporters kijken er enorm naar uit. We beseffen heel goed wat er op het spel staat. AS Roma is een listige ploeg, ze hebben maniertjes, zeker onder deze coach (José Mourinho, red.). Ze willen resultaat, mooi voetbal maakt ze niet uit. We zullen ons moeten wapenen”, aldus Hendrix tot slot.

Blessuregevallen

De oud-PSV’er viel in omdat Orkün Kökçü er geblesseerd af ging, maar hij is er tegen Roma vermoedelijk ‘gewoon’ weer bij. Achter de namen van Tyrell Malacia, Gernot Trauner en Reiss Nelson staan richting de finale overigens wél nog serieuze vraagtekens. Eerstgenoemde heeft last van zijn hamstring, Trauner idem dito, Nelson viel vandaag in de warming-up uit. Toch denkt coach Arne Slot dat ze er alle drie in Tirana weer bij zullen zijn.

TIP: Wint Roma van Feyenoord? De odd is 2.21!

Speelt Dessers volgend jaar nog bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie