De Graafschap bindt Poldervaart eindelijk als nieuwe trainer

Foto: De Graafschap bindt Poldervaart eindelijk als nieuwe trainer

Adrie Poldervaart wordt de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De huidige assistent-coach van FC Groningen stapt na dit seizoen over naar Doetinchem, waar hij voor twee jaar tekent.

René Hake en Andries Jonker werden ook als opties genoemd, maar het was al een behoorlijke tijd duidelijk dat Poldervaart bovenaan de lijst stond. Vorig jaar ging De Graafschap al ver om Poldervaart vast te leggen, zijn club FC Groningen bleek echter een sta-in-de-weg. De Eredivisionist verlangde 100.000 euro voor de assistent, dat vonden De Superboeren te gortig. Nu loopt Poldervaart uit zijn contract bij de Trots van het Noorden en hoeft er geen afkoopsom worden neergeteld.

“Goede hoofdrol spelen”

“We zijn ervan overtuigd dat Adrie binnen de mens- en voetbalvisie van De Graafschap past”, zegt  technisch manager Peter Bijvelds over de nieuwe hoofdtrainer. “We hebben nadrukkelijk gesproken over hetgeen we graag willen en wij denken dat Adrie hierin een hele goede hoofdrol kan spelen.” Interim-trainer Jan Vreman draagt momenteel de verantwoordelijkheid over de eerste selectie, nadat de clubleiding in maart afscheid nam van Reinier Robbemond.

Poldervaart toont zich zeer contrent met deze move. “Ik ben enorm trots, dankbaar en blij dat ik bij zo’n grote club trainer mag worden. Na een jaar is het er dan toch van gekomen. Ik word onderdeel van de historie van De Graafschap. Kijk er naar uit om met de enorme supportersschare en iedereen eromheen, met elkaar iets moois neer te gaan zetten en de sfeer als trainer op De Vijverberg te proeven. Ik wens De Graafschap veel voorspoed in de play-offs en kijk uit naar mijn presentatie”, klinkt het.

Een goede combinatie?

  • Zeker wel
  • Heb mijn twijfels
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie