‘Xavi zet eigen bestuur onder druk bij belangrijke contractverlenging’

Foto: ‘Xavi zet eigen bestuur onder druk bij belangrijke contractverlenging’

Het zijn zeer drukke maanden voor FC Barcelona, waar nu al werk gemaakt wordt van de ploeg voor volgend seizoen. Niet alleen wordt er daarom nu al gepraat met een aantal transfervrije doelwitten, ook de contracten van een aantal sterkhouders staan ter discussie. Eén van hen lijkt zelfs op weg naar de uitgang, maar daar wil Xavi nog een stokje voor steken. 

Barça vond nog steeds geen akkoord om het aflopende contract van Sergi Roberto te verlengen. De 30-jarige middenvelder kreeg een voorstel om voor twee jaar bij te tekenen, maar ging daar niet mee akkoord. Roberto sprak net als andere sterkhouders af in te leveren en de uitbetaling van zijn loon over een langere periode te spreiden, maar Barça zou willen dat hij nog meer inlevert dan spelers als Piqué al deden. 

Daardoor zijn de onderhandelingen in een impasse beland, maar volgens Mundo Deportivo zet Xavi druk om alsnog tot een akkoord te komen. De trainer verklaarde zowel intern als publiekelijk al dat hij hoopt zijn landgenoot alsnog aan boord zal blijven. Het bestuur zou daarom de deur blijven openhouden voor de speler, al lijkt het ook niet van plan zijn voorstel aan te passen. 

Speler van de club

Als er toch geen akkoord zou komen, zou Barça een product van La Masia verliezen. Sergi Roberto was immers al zowat zijn hele voetballeven in Camp Nou actief, nadat hij op zijn veertiende aansloot in de jeugdopleiding van Barça. Hij heeft maar liefst 316 wedstrijden in het A-elftal achter zijn naam staan. Roberto staat vooral in het collectief geheugen gegrift als de man die de beslissende treffer maakte in de fameuze comeback tegen PSG in de Champions League in 2017.

De eindzege van Barça in de Europa League levert 2.62x je geld op!

Verstandig om te vertrekken?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie