Xavi: “Angst voor Old Trafford? Integendeel”

Foto: Xavi: “Angst voor Old Trafford? Integendeel”

Aanstaande donderdag gaan Manchester United en FC Barcelona het voor de tweede keer tegen elkaar opnemen: de eerste keer werd het 2-2, in Camp Nou.

“Na een storm van voetbal en emoties zal Barcelona met een verontruste blik richting Manchester United kijken”, voorspelde Diario AS vorige week nog. “Een vroege uitschakeling in Europa dreigt voor Barcelona.” Pedri is immers geblesseerd en compagnon Gavi geschorst.

Trainer Xavi Hernández reageert nu, in gesprek met The Times: “Angst? Integendeel, Old Trafford motiveert juist. Het is een van die stadions waar je minstens één keer in je leven wilt spelen, waar je het beste uit jezelf moet halen. We weten al sinds de loting dat het een lastige opponent is. We zijn een dapper team dat graag aanvalt. Dat zal nu niet anders zijn.”

Lof voor Ten Hag

“Het is als een grote Champions League-wedstrijd die door omstandigheden in de Europa League wordt gespeeld. Beide ploegen bevinden zich in de opbouwfase”, vervolgt Xavi, die lyrisch is over concullega Erik ten Hag. “Hij is erg goed en ik mag hem graag. Hij heeft een team opgebouwd en haalt het beste uit al zijn spelers.”

“Tactisch is hij erg goed en hij beheerst de kleedkamer. Ten Hag haalt al het talent uit zijn spelers. Jadon Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes. Of kijk maar eens naar hoe Fred speelt.”

Wint United van Barca?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie gaat door?

  • United
  • Barcelona
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie