Voormalig Ajacied en Oranje-international gekraakt: “Wat voor mafketel ben je dan?”

Foto: Voormalig Ajacied en Oranje-international gekraakt: “Wat voor mafketel ben je dan?”

Ryan Babel heeft stevige kritiek te verwerken gekregen van televisiepresentator Özcan Akyol. De oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool speelt nog in Turkije, maar trekt vooral buiten het voetbal om de aandacht. Dat is ook Akyol opgevallen, die in het programma De Oranjezomer zijn ergernis uitspreekt over de oud-international.

Stevige kritiek op Babel

“Ryan Babel is ook zo’n jongen die op zoek is naar een carrière buiten het voetbal”, steekt Akyol van wal over de oud-Ajacied. “Hij heeft bedacht dat hij een investeerder gaat worden en ook een soort goeroe. Dan zie je op het internet filmpjes verschijnen waarop hij ons gaat uitleggen wat wij dom zijn en hij slim, omdat hij weet hoe hij geld moet verdienen.”

Op het grote scherm verschijn vervolgens een filmpje van de voormalig Oranje-international, waarin de profvoetballer zijn volgers toespreekt vanuit het vliegtuig (First Class bij Emirates). De aanvaller legt uit hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om zo luxueus te vliegen en hoe zijn volgers dat ook zouden kunnen bereiken. Het levert een cynische reactie op van Akyol. “Dit is dus dan het hoogste wat je kunt bereiken in je leven als je naar Ryan Babel moet luisteren.”

Huizenmarkt verziekt

“Wat ik vergeet te vertellen is dat hij dus allerlei panden koopt in Amsterdam bijvoorbeeld. Dat zijn allemaal sociale huurwoningen. Die koopt hij op en verkoopt ze vervolgens voor commerciële prijzen, dus hij verziekt ondertussen ook nog eens de hele huizenmarkt in Nederland. Daarmee gaat hij opscheppen op internet”, vervolg Akyol zijn relaas.

De tv-presentator is dan ook absoluut niet te spreken over de activiteiten die Babel buiten het voetbal om doet. “Dit is dan zogenaamd een voorbeeldprof. Ik heb het nooit echt gehad met voorbeeldfuncties, maar wat voor mafketel ben je als je denkt dat dit stoer is? Waarom moet je hiermee pronken? Wat levert het op?”

Is de kritiek op Babel terecht?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, moet zelf weten wat hij doet naast het voetbal
1795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie