Voorbeschouwing: drie mooie affiches in de achtste finales van de Champions League

Foto: Voorbeschouwing: drie mooie affiches in de achtste finales van de Champions League

Deze week kijken de meeste Nederlandse voetbalfans natuurlijk reikhalzend uit naar PSV in de achtste finales van de Champions League. Maar er zijn nog drie hele mooie affiches. Zo neemt Internazionale het dinsdag op tegen Atlético Madrid en is het een dag later tijd voor zowel FC Porto – Arsenal als Napoli – Barcelona. We blikken hier vooruit op deze duels, met tips en odds die je helpen bij het wedden.

Internazionale Atlético Madrid

Internazionale heeft een grote eer hoog te houden in de Champions League. Vorig seizoen wist het namelijk de finale te halen, al was Manchester City hierin te sterk. De Milanezen werken in absolute topvorm toe naar dit Europese duel. In 2024 werden alle acht officiële duels gewonnen en in de laatste zes gebeurde dit zelfs vijf keer zonder tegengoal. Na zeges op Lazio (3-0), Napoli (0-1), Fiorentina (0-1), Juventus (1-0) en AS Roma (2-4) moest afgelopen weekend ook Salernitana eraan geloven: 4-0.

Datzelfde geldt niet per se voor tegenstander Atlético Madrid. De Spaanse club wist afgelopen weekend nog wel Las Palmas met een 5-0-oorwassing naar huis te sturen, maar in de twee duels daarvoor was verloren, van Athletic Bilbao (0-1) en Sevilla (1-0). Werk aan de winkel dus. Wat ook niet meewerkt voor het vertrouwen is het gegeven dat maar één van de drie uitduels in de Champions League is gewonnen. Na een 1-1 bij Lazio en een 2-2 bij Celtic werd Feyenoord wel verslagen: 1-3.

Matteo Darmian en Federico Dimarco kregen rust bij Internazionale vorige week en zij kunnen nu weer terugkeren in de basis. Davide Frattesi is weer fit, maar zit waarschijnlijk op de bank. Marcus Thuram en Lautaro Martínez vormen het aanvalsduo. Bij Atlético zijn Gabriel Paulista, César Azpilicueta en Thomas Lemar er door blessures niet bij, terwijl het onzeker is of Álvaro Morata kan spelen. Memphis Depay zou zijn vervanger kunnen worden naast Antoine Griezmann.

Wedtip Internazionale – Atlético Madrid

Dit zijn twee ploegen die altijd kunnen verrassen in Europees verband en het is interessant ze tegenover elkaar te zien. Het thuisvoordeel gecombineerd met de betere vorm waarin de ploeg steekt, geeft vertrouwen in een thuiszege. Je kunt daardoor inzetten op een 1X2-weddenschap en kiezen voor ‘Internazionale wint’. Dit levert je een odd op van 1.83 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Porto – Arsenal

Inmiddels mag FC Porto zich toch een van de vaste waarden beginnen te noemen in deze fase van de Champions League, want dit is de zesde keer in de afgelopen zeven jaar dat de club de groepsfase wist te overleven. Afgelopen weekend wist het team van coach Sérgio Conceição met 2-0 te winnen van Estrela Amadora. Dit was de vijfde keer op rij dat in Porto in het eigen Estádio do Dragão de nul wist te houden in een officiële wedstrijd. Er werd dit seizoen ook pas twee keer in eigen huis verloren.

Eindelijk is Arsenal weer terug. We moeten terug naar het seizoen 2016/17 voor de laatste keer dat de Londenaren actief waren in de knock-outfase van de Champions League. Destijds eindigde het avontuur meteen in de zestiende finales, waar Bayern München te sterk was. Mikel Arteta en zijn mannen werken met vertrouwen toe naar deze ontmoeting. Na een 0-2-bekernederlaag tegen Liverpool werd nu vijf keer op rij gewonnen, waarvan vier keer met minimaal twee goals verschil.

FC Porto zag afgelopen weekend Zaidu Sanusi op een brancard het veld verlaten. Iván Marcano mist ook achterin, waardoor Jorge Sánchez kans maakt op een basisplaats tegen Arsenal. Alan Varela lijkt weer fit op het middenveld. Arsenal heeft Emile Smith Rowe weer terug, maar de ziekenboeg is alsnog erg groot met daarin Jurriën Timber, Takehiro Tomiyasu, Oleksandr Zinchenko, Fábio Vieira, Thomas Partey en Gabriel Jesus.

Onze voorspelling

FC Porto is overduidelijk goed bezig in eigen huis, maar die vorm is wel behaald tegen voornamelijk kleinere clubs uit de eigen competitie. Dan is een Arsenal in vorm toch een heel ander verhaal. De Londenaren maken veel doelpunten de laatste tijd en de kans is groot dat ze daar nu niet mee stoppen. Daarom kun je kiezen voor de voorspelling ‘Arsenal wint met handicap -1’, tegen een quote van 2.75 bij Unibet.

Arsenal wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli – Barcelona

Het zou voor Napoli mooi zijn om het vorige seizoen enigszins te kunnen evenaren. De landstitel werd binnengehaald en in de Champions League eindigde de club in de kwartfinales. Deze jaargang gaat het vooralsnog allemaal iets minder. Voormalig succescoach Walter Mazzarri keerde in november terug, maar het gaat nog niet zo goed als voorheen. Zo werd in de laatste vijf duels maar één keer gewonnen. De afgelopen twee duels leverden een 1-0-nederlaag tegen AC Milan op en een 1-1-gelijkgespel tegen Genoa.

Barcelona is weer terug in de knock-outfase van de Champions League, voor het eerst sinds het seizoen 2020/21. Het is nu aan Xavi om nog een prijs te pakken tijdens zijn afscheidsmaanden, want de acht punten achterstand op Real Madrid in de competitie geven nog weinig reden voor een feestje. Doelpunten maken is het probleem niet met 21 goals in de laatste acht wedstrijden. Alleen kreeg het team er ook 17 tegen. In acht van de laatste negen duels scoorden beide teams.

De Afrika Cup is voorbij, dus Victor Osimhen is weer terug en Napoli heeft haar spits weer terug. Giovanni Simeone neemt waarschijnlijk plaats op de bank. Juan Jesus keert terug van een schorsing. Barcelona mist met Alejandro Baldé, Marcos Alonso, Sergi Roberto, Gavi en Ferran Torres een aardig lijstje spelers door blessures, terwijl het ook niet duidelijk is of João Félix kan meedoen. Winteraanwinst Vitor Roque kan hier zijn Europese debuut maken.

Wedtip Napoli – Barcelona

Napoli en Barcelona komen allebei uit een zeer succesvol seizoen en moeten nu toekijken hoe de concurrentie het beter doet dan zij. Waar Napoli de laatste tijd niet veel doelpunten ziet, is het een regen aan goals bij duels van de Catalanen. De terugkeer van Osimhen vergroot de kansen op een Napolitaanse treffer, waardoor het zinnig kan zijn hier in te zetten op ‘beide teams scoren‘. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie