Vitesse en Utrecht laten winst liggen

De Eredivisie-wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten stond de brilstand (0-0) nog altijd op het scorebord in Stadion Gelredome.

Geen treffers bij rentree Pröpper

Utrecht begon de wedstrijd in Arnhem met een nieuw gezicht in de gelederen: Sam Lammers. De voormalig spits van PSV en sc Heerenveen is na een buitenlands verblijf weer terug in de Eredivisie. Hij zorgde in de openingsfase voor het eerste gevaar, maar mikte naast. Kort daarvoor claimde oud-Ajacied Victor Jensen tevergeefs een strafschop namens de Domstedelingen.

Vitesse had in de eerste helft weinig te vertellen, op een slappe inzet van Million Manhoef na. Het was vooral aan de arbitrage en Eloy Room te danken dat de Arnhemmers halverwege niet tegen een achterstand hoefden aan te kijken. De doelman redde op pogingen van Lammers en Nick Viergever, waar doelpunten van Ryan Flamingo en Jensen werden afgekeurd vanwege buitenspel.

Vitesse raakt de lat

Waar Utrecht voor rust naliet om de leiding te nemen, daar waren de beste kansen in de tweede helft voor het dit seizoen zo dolende Vitesse. Vooral Kacper Kozwloski was dicht bij een treffer voor de thuisclub, maar had de pech dat zijn schot op de lat eindigde. Ook Armine Boutrah (net over) en Manhoef (redding Vasilios Barkas) maakten het de Domstedelingen knap lastig.

Richting het einde kwam Utrecht beter in de wedstrijd, maar het scorebord bleef onaangeroerd omdat ook Andy Visser werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Vitesse heeft er zodoende een punt bij in de strijd om lijfsbehoud. En niet onbelangrijk: Davy Pröpper maakte na lang blessureleed zijn rentree aan Arnhemse zijde.