Vitesse-aanwinst doet boekje open over PSV-vertrek

Foto: Vitesse-aanwinst doet boekje open over PSV-vertrek

Mathijs Tielemans heeft PSV ingeruild voor Vitesse. De 21-jarige middenvelder stond te boek als een grote belofte bij de Eindhovenaren, maar koos toch voor een vertrek naar Arnhem. Tielemans legt in gesprek met het Eindhovens Dagblad uit waarom hij voor deze stap heeft gekozen.

Tielemans maakt bewuste keuze voor Vitesse

Tielemans onthult tegenover het Brabantse medium dat er meer belangstelling was van zowel binnenlandse als buitenlandse clubs. “Bij Vitesse had ik het beste gevoel, ook door de manier waarop het gesprek met de betrokkenen aan tafel verliep.” De middenvelder zegt dat, dat hem ook over de streep heeft getrokken. “Ik kreeg echt het idee dat ze mij wilden helpen om me als speler en mens te ontwikkelen. Onder meer Phillip Cocu en ook Chris van der Weerden wist mij te overtuigen.”

PSV-voorstel niet goed genoeg

De middenvelder heeft daarnaast ook gekeken wat het beste was voor zijn ontwikkeling. “Buitenlandse aanbiedingen zijn financieel heel aantrekkelijk, maar ik kies in deze fase van mijn carrière niet voor het geld.” PSV legde ook een aanbod neer bij Tielemans, maar dat voorstel werd naar de prullenbak verwezen. “Het plan was voor mij niet duidelijk genoeg. Ik wil daarmee geen kritiek uiten, maar op dat moment moet je ook verder durven kijken.”

Volgens Tielemans liet PSV niet duidelijk genoeg blijken dat ze echt met hem verder wilden. “PSV kwam in de laatste fase van het seizoen ook niet meer met een vervolgaanbieding, dus dan kies je op een gegeven moment voor iets anders.” Bij Vitesse heeft Tielemans een contract voor drie jaar getekend.

Wordt PSV komend seizoen kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Tielemans een aanwinst voor Vitesse?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie