Verbeek tipt Steijn: “Vergelijk het met het ‘s nachts vinden van de WC”

Foto: Verbeek tipt Steijn: “Vergelijk het met het ‘s nachts vinden van de WC”

Maurice Steijn verkeert momenteel in zwaar weer bij Ajax. Gertjan Verbeek is benieuwd of de coach het zware weer gaat overleven, of dat hij de Kerst toch niet gaat halen in zijn huidige functie.

‘Bij Feyenoord lukt dat wel, maar bij Ajax weten ze niet waar ze heen moeten’

Verbeek tipt Steijn om allereerst eens automatismen in de ploeg te slijpen. “Ze weten niet goed wat ze moeten doen. Dan zijn er geen automatismen, belanden ze vaak in de denkstand en zijn ze meestal een tel te laat”, zegt de oud-coach van onder meer Heerenveen, Heracles en Feyenoord in het Algemeen Dagblad.

“Je moet een gedegen plan hebben. Vergelijk het met het vinden van de wc ‘s nachts. Thuis gaat dat goed in het donker, maar niet als je op reis bent. Bij Feyenoord lukt ze dat wel onder Arne Slot, maar bij Ajax weten ze niet waar ze heen moeten. Daarin heeft Steijn bergen werk te verzetten. Patronen, vastigheid en stabiliteit creëren. Trainen en trainen dus.”

‘Een trainer moet een soort ‘halve psycholoog’ zijn’

Foppe de Haan adviseert Steijn verder om zich ook wat meer te gaan richten op zijn ‘taak’ als people-manager. “Dat zie je aan hoe ze naar elkaar kijken en wijzen als iets mislukt en dat ze geen acties durven te maken. Het is chaotisch, onsamenhangend. Dan gaan spelers zich verstoppen. Josip Sutalo zag je de voorbije weken veel twijfelen. Dan geef je de ene foute bal na de andere. En dat vreet aan je als speler. Een trainer moet een soort ‘halve psycholoog’ zijn. Weet wat in die koppies omgaat en welke benadering daarbij hoort. Wellicht speelt er privé iets.”

Eens met Verbeek?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie