‘Veelzijdiger PSV ontregelt Feyenoord’

Foto: ‘Veelzijdiger PSV ontregelt Feyenoord’

Feyenoord en PSV kruisen zondag de degens in De Kuip. Het is de tweede keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen. Eerder won PSV ten koste van Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Voetbal International-journalist Pieter Zwart wil PSV niet direct de overwinning toeschrijven, maar stelt wel dat de Eindhovenaren veel meer wapens in huis hebben.

Veelzijdiger PSV

Zwart zegt in een video-item van Voetbal International zich de strijd tussen beide ploegen aan het begin van het seizoen nog goed te kunnen herinneren en is vooral wat Feyenoord er nu aan gaat doen om PSV te stoppen. “Je zag de vorige keer natuurlijk ook dat Feyenoord heel veel moeite had, dat gaf Slot na afloop ook toe, om druk te zetten op Veerman in die wedstrijd. Misschien gaat Feyenoord nu wel nóg agressiever drukzetten, maar dan loop je natuurlijk het risico dat PSV de lange bal op Luuk de Jong gaat spelen en vanuit daar tot voetballen gaat komen.”

Volgens Zwart is het spel van Feyenoord simpeler te ontregelen. “Bij Feyenoord weet je, ook al is dat lastig, dat als je druk krijgt op de opbouw, dan heb je meteen het hele spel van Feyenoord ontregeld. Ik denk dus dat PSV op dit moment veelzijdiger is dan Feyenoord.”

Goede transferzomer voor PSV

De voetbaljournalist dacht PSV vooral achterin helemaal niet goed had ingekocht, maar dat lijkt volgens hem nu toch mee te vallen. “Ik dacht afgelopen zomer eigenlijk dat PSV een fout maakte door niet in die kwetsbare defensie te investeren, maar vooral een heleboel spelers te halen die scorend vermogen toevoegden. Maar we zitten nu halverwege het seizoen en misschien moeten we stellen dat ze het ook daar goed hebben ingeschat. Met Dest die in ieder geval snelheid toevoegt aan de verdediging, Teze aan de andere kant. Boscagli die terug is. Ik vind hem een hele belangrijke pion die eigenlijk te weinig wordt genoemd.”

Voorin heeft PSV ook kwaliteiten te over met spelers als Hirving Lozano, Luuk de Jong en Johan Bakayoko, met op de achterhand ook nog Noa Lang en Ricardo Pepi. “In de paar minuten die hij krijgt zie je altijd dat hij met energie smijt en doelpunten wil maken”, waarmee doelt op de Amerikaanse spits. “Lang komt nu terug van een blessure, maar hij was dé bepalende speler de eerste weken bij PSV. Daar kwam eigenlijk al het gevaar en de dreiging vandaan. Het was Lang, Lang, Lang, Lang. Die valt weg, dan komt Lozano erin. Hij maakt een hattrick tegen Ajax en is toch een speler die er bij bepalende momenten dan bij is. Dat zie je ook denk ik terug bij PSV. Ze hebben zóveel kwaliteit en zóveel wapens.”

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Feyenoord
  • Winst voor PSV
  • Gelijkspel
452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie